Muggen bestrijden: wat werkt wél? 0

Muggen bestrijden

Muggen – met name steekmuggen – kunnen veel overlast veroorzaken. Laten we van een mug geen olifant maken? Dat is een spreekwoord die wij liever niet in de mond willen nemen. De overlast die door dit beestje wordt veroorzaakt is namelijk allesbehalve mals te noemen. Er zijn bijvoorbeeld ook mensen die enorm veel hinder ondervinden van dit kleine beestje. Zij reageren heel sterk op het gif van de mug. Hierdoor kunnen er grote en pijnlijke schijven op de huid ontstaan. Maar ook mensen zonder allergieën kunnen de mug soms wel vervloeken. Lig je net lekker in bed en dan hoor je het typische gezoem van deze plaaggeest in je oor. Zeg maar gedag tegen je nachtrust, want de komende uren sta jij verwoed met een slipper in het rond te slaan. En wedden dat dit kleine beestje zich razendsnel weet te verstoppen zodra je het licht aanzet? Voor vrijwel iedereen is het bovenstaande tafereel herkenbaar.

Wil jij deze zomer beter voorbereid zijn? Ben je klaar om terug te slaan en ongestoord van een fijne nachtrust te genieten? In dit artikel lees jij wat je hier aan kunt doen. Muggen verjagen: wat werkt wél?

hor muggen

Hoe ontstaat een plaag?

Voordat we het gaan hebben over verschillende bestrijdingsmiddelen is het eerst belangrijk om naar de oorzaak te kijken. Het zal je vast wel eens zijn opgevallen dat we tijdens de wintermaanden vrijwel geen last hebben van muggen. Heel soms kom je nog een ‘verdwaalde’ mug tegen in huis, maar buiten zie je ze vrijwel niet meer vliegen. Dit komt omdat het voorjaar en de zomer veel gunstige omstandigheden bieden voor muggen. Muggenlarven kunnen bijvoorbeeld makkelijker uitkomen als de temperaturen stijgen en de grond vochtiger is. Ook gedijen ze uitstekend in stilstaand (vervuild water). Denk bijvoorbeeld aan een sloot of gewoon wat water wat in de dakgoot of in een teiltje is blijven staan.

Zorg er daarom allereerst voor dat muggen minder kans hebben in jouw nabije omgeving. Let er goed op dat er geen stilstaand water in de (voor)tuin of dakgoot aanwezig is. Natuurlijk is dit niet altijd te voorkomen. Zeker niet als je in de buurt van een sloot woont. In dat geval kun je enkel nog kiezen voor goede bestrijdingsmiddelen om deze plaaggeesten uit je buurt te houden.

Tips voor het bestrijden van muggen

Door de jaren heen hoor je zoveel bakerpraatjes over het bestrijden van muggen, dat je uiteindelijk het idee hebt dat werkelijk niets meer helpt. Gelukkig zijn er genoeg bestrijdingsmiddelen die wel degelijk effect hebben. Wij zetten een aantal tips voor jou op een rijtje.

  • Kies voor de producten van Insect Free. Dit is een speciale dispenser die wordt gevuld met een milieuvriendelijke stof tegen muggen. Het apparaatje werkt op batterijen en geeft 24 uur per dag – 7 dagen in de week – een standaard dosis af in de woning. Hierdoor hebben muggen geen enkele kans.
  • Plaats horren in het hele huis. Dit is wel de duurste optie, maar tevens zeer effectief. Door horren voor de deuren en ramen te plaatsen, kunnen muggen minder gemakkelijk in huis terecht komen. Bovendien kun je je woning hierdoor nog steeds ventileren, zonder de angst dat je opeens heel veel muggen aantrekt.
  • Uit onderzoek blijkt dat muggen een hekel hebben aan tocht. Dit bemoeilijkt immers hun vlucht. Daarom kan het slim zijn om een ventilator of airconditioning in de kamer aan te zetten. Door de bewegende lucht zal de mug minder snel toeslaan.
Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline