Nieuwe planten voor in de tuin kopen? Hier moet je op letten! 0

Nieuwe planten voor in de tuin kopen

Is het hoog tijd om jouw tuin op wat nieuwe planten te trakteren? Dan begint jouw zoektocht waarschijnlijk bij een tuincentrum, plantenkwekerij of misschien wel fijne webshops zoals plantengrow. Of je nu online of in de winkel koopt, er zijn natuurlijk wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Je zal immers niet de eerste zijn die een miskoop begaat. Neem daarom gerust de tijd voordat je tot aankoop over gaat. Zo maak je een weloverwogen beslissing en haal je enkel gezonde en prettige planten in huis!

Wil je weten waar je precies rekening mee moet houden als je nieuwe planten voor de tuin wilt kopen? Wij zetten een aantal tips voor jou op een rijtje.

Kwaliteit van de planten

Als je een tuincentrum of plantenkwekerij bezoekt is het eerst belangrijk om een goed beeld van de planten in het algemeen te krijgen. De eerste indruk zegt al veel over de aanbieder in kwestie. Hoe staan de planten er bij? Is het personeel vriendelijk en beschikken ze over voldoende kennis? Krijgen de planten de verzorging die ze nodig hebben? Als je ziet dat er veel planten troosteloos bij staan, enkele potten om liggen en de planten geen ruimte hebben om te groeien, kan je er bijna vanuit gaan dat de verzorging nooit optimaal is geweest. Ons advies: vertrek meteen uit de winkel en ga op zoek naar een alternatief!

Wanneer je online shopt voor tuinplanten is het natuurlijk moeilijk om de kwaliteit in te schatten. In dit geval biedt de digitale wereld gelukkig de uitkomst. Mensen delen namelijk graag hun ervaringen met webshops online. Hierdoor kan je al snel zien welke webshops betrouwbaar zijn en over kwalitatieve planten beschikken en welke shops je beter kunt overslaan.

kwaliteit planten

Laat je goed informeren door een deskundige

Vervolgens kan de zoektocht voor een geschikte plant eindelijk van start gaan. Schakel hierbij altijd de hulp van een deskundige in. Dit kan iemand van het winkelpersoneel zijn, maar je kunt ook bijvoorbeeld advies aan een hovenier vragen. Bedenk goed wat jouw wensen zijn met betrekking tot de plant. Hoeveel tijd wil je bijvoorbeeld voor het onderhoud uittrekken? Hoe groot mag deze worden? In welke periode wil je dat deze bloeit?

Dit zijn allemaal vragen die je voor jezelf moet beantwoorden om de juiste keuze te maken. Wanneer je echter weinig verstand van bloemen en planten hebt, kan dit best lastig zijn. Daarom is wijze raad van een deskundige zeker niet onbelangrijk. Bestel je bij een webshop? Dan is er altijd wel een klantenservice die je kunt raadplegen. Formuleer hierbij je hulpvraag goed, zodat zij jou beter kunnen helpen.

planten kopen advies

Let op het formaat van de plant

Zodra je een plant gaat kopen is het natuurlijk wel belangrijk dat deze gezond is. Maar hoe weet je dat?

Natuurlijk kan je op de kwaliteit van de planten in het algemeen letten, maar per plant kan dit ook zeker nog wel eens verschillen. Kies daarom voor een plant met gezonde bladeren, die op het eerste gezicht vrij is van infecties en over een gezonde stam beschikt, maar let ook op het formaat van de plant. Vaak denken mensen dat ze beter voor een grote en smalle plant kunnen kiezen. Niets is echter minder waar! Planten die binnen zijn opgegroeid kunnen een harde klap krijgen als ze eenmaal buiten worden gezet. Hierdoor kunnen de slappe stengels al gauw gaan buigen door het natuurgeweld in ons land. Kies daarom bij voorkeur voor een kleinere en jongere plant. 

Nieuwe planten kopen voor de tuin hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Zolang jij je goed laat informeren en naar de kwaliteit van de planten kijkt, bega je vrijwel nooit een miskoop!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline