Nóg efficiënter thuiswerken? Dat doe je zo 0

Nóg efficiënter thuiswerken Dat doe je zo

Of je nu thuis of op kantoor werkt; de goede, productieve werkuren wisselen zich soms tóch af met uren waarin je niets opschiet. Je concentratie is ver te zoeken en je productiviteit keldert achteruit. Vervelend, maar niets aan te doen. Toch? Niet helemaal. Er zijn namelijk meerdere manieren om je concentratie langer vast te houden – of terug te halen als je ‘m eenmaal verloren bent. Officetopper geeft je tips hoe jij je thuiswerkdag nóg efficiënter maakt.

In een dipje

Hoewel het thuiswerken ontzettend fijn is om in optimale concentratie – en dus zonder afleiding – je werkzaamheden weg te werken, kun je het haast niet voorkomen dat je concentratie na enkele uren wegzakt. De oorzaak? Het gevaar van thuiswerken is dat je non-stop doorgaat. Je neemt geen pauze, hebt niet de afleiding van collega’s en neemt geen tijd voor een kop koffie of het strekken van je benen. En dus is het eigenlijk niet zo gek dat je concentratie en productiviteit op den duur in een dipje raken. Tijd voor een paar tips en tricks om je concentratie en productiviteit wél langer vasthoudt.

Neem regelmatig pauze

Zet daarom tijdens je thuiswerkdag ieder uur een wekker en ga dan minstens één minuut weg van je beeldscherm. Haal een glas water, maak een klein wandelingetje door je thuiskantoor of huis of haal wat frisse lucht. Het haalt je op dat moment misschien uit je concentratie, maar zorgt er wél voor dat je vervolgens veel langer je concentratie vasthoudt. Daarnaast zijn je ogen er ook blij mee: als je je ogen regelmatig weghaalt van het beeldscherm, heb je immers minder kans op vermoeide en droge ogen en voel je je langer energiek.

Wissel af tussen zitten en staan

Wil je nog een stapje extra zetten? Een échte efficiënte thuiswerkdag bereik je met een kwalitatief zit-sta bureau van Officetopper. Zoals de naam al verklapt, kun je met een zit-sta bureau zowel zittend als staand werken. Door middel van elektrische motoren of een handslinger verstel je het bureau namelijk binnen een mum van tijd van zit- naar stahoogte. Regelmatig afwisselen zorgt voor een actievere werkhouding, een betere doorbloeding en zorgt er daarnaast voor dat je ruggenwervel niet statisch belast wordt. Allemaal positieve resultaten, die er weer voor zorgen dat je minder lichamelijke klachten krijgt, minder snel vermoeid raakt én langer geconcentreerd en productief blijft.

De juiste inrichting

Natuurlijk geldt ook: in een ruimte waar jij je fijn voelt, werk je beter. Zet dus niet alleen een (zit-sta) bureau en een ergonomische bureaustoel in je thuiskantoor, maar zorg er ook voor dat je de ruimte goed inricht. Planten, voldoende daglicht, een goede akoestiek en een stijlvolle kantoorkast zorgen er in een handomdraai voor dat jij je beter voelt én beter kunt werken. Een opgeruimde werkruimte zorgt immers voor minder afleiding en dus meer concentratie, terwijl veel daglicht en voldoende frisse lucht zorgt voor meer energie. Pas wel op: té veel poespas of accessoires leiden juist weer af – pak dus niet té groots uit.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline