Een overkapping op je blokhut brengt vele voordelen, hier de belangrijkste! 0

Een blokhut met overkapping is handig, praktisch en het kan optisch ook iets extra toevoegen aan het geheel. Aan een overkapping zitten een aantal goede voordelen vast die het verblijf in en rondom een blokhut zeker veraangenamen. Iedere blokhut is weer anders van ontwerp maar het is een feit dat als je ‘s avonds buiten zit, het veel aangenamer is met een dak boven je hoofd. Maar ook is het mogelijk om onder het afdak natuurlijk lekker met een hobby bezig te zijn.

blokhout met overkapping

Heel wat mogelijkheden voor comfort

Een afdak van doek, hout, metaal of plexiglas, biedt vele voordelen. Bij een blokhut wordt natuurlijk het meeste hout gebruikt. Er zijn heel wat verschillende houtsoorten op de markt die keurig kunnen aansluiten bij de houtsoort waarvan een blokhut is gemaakt. Maar het is niet alleen het drooghouden van bijvoorbeeld een zithoek tijdens een regenbui, ook houdt een afdak de regen tegen bij de ingang van een blokhut. De binnenkant, met name de vloer, blijft droog en zal daarom langer meegaan. De weersomstandigheden in Europa vragen om een afdak. Tevens is het hebben van een lekkere bank, stoel of zithoek onder een afdak zeer aangenaam. Wanneer de temperatuur het toelaat is het al snel mogelijk om even lekker onder het afdak te gaan zitten met een boek. Het leefcomfort wordt dus met een afdak zeker vergroot.

Familie en vrienden, iedereen zit comfortabel

Buiten zijn en toch beschut

Buiten zitten of loungen kan perfect onder een overkapping. Het hangt natuurlijk van de beschikbare ruimte af maar ook is het goed mogelijk om een buitenkeuken te installeren. Het is voor iedereen een stuk gezelliger wanneer het bezoek niet alleen hoeft te worden gelaten en dat de voorbereidingen van het eten gewoon door kunnen gaan. Of het nu gaat om een waterkoker voor thee of een biertap, een blokhut met overkapping biedt vele voordelen.

Een stevig geheel

Bestaande overkappingen aan blokhutten zijn ook uit te breiden. Hout laat zich gemakkelijk verwerken en is altijd mooi om te zien. Maar een afdak biedt natuurlijk ook perfecte bescherming tegen de zon. Een parasol is ook zeker niet verkeerd om te hebben maar die moet telkens worden opgeborgen want het is niet ondenkbaar dat deze tijdens een windhoos wegwaait. Een afdak wat aan een blokhut vastzit is robuust en kan tegen een stootje of een windvlaag. Partytenten verdwijnen gewoon tijdens een storm, maar een blokhut met een stevig afdak blijft staan.

Met of zonder zijwind?

De zijkanten en de voorkant

Er zijn heel wat mogelijkheden om ook de zijkanten van een afdak dicht te maken. Zeildoek, met of zonder venster, rolluiken en ramen zijn opties om alles af te sluiten wanneer het iets te hard waait. Mooie en stijlvolle maar vooral praktische oplossingen zijn er om zolang mogelijk buiten te kunnen verblijven. Ook is het mogelijk om de voorkant af te sluiten maar dan ontstaat er een serre wat weer anders is dan alleen een afdak.

overkapping blokhut

Een goede aanwinst

De voordelen liegen er niet om. ‘S avonds langer buiten kunnen blijven zitten, het hebben van een droge zit en instap, het kunnen neerzetten van een buitenkeuken en het hebben van een robuuste zonwering zijn de goede kanten van een afdak. Een afdak heeft ook niet veel onderhoud nodig dan alleen het verzorgen van het hout en eventueel de dakpannen, en het weghalen van de spinnenwebben.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline