Overstappen van energie? Lees hier de belangrijkste tips! 0

overstappen energie tips

Ben je van plan om over te stappen van energieleverancier? Dan zijn er een aantal aandachtspunten waar je goed op moet letten. Wij hebben een aantal handige en belangrijke tips voor je verzameld. Lees ze hieronder!

Tip 1: Kies voor stroom en gas bij dezelfde leverancier

Het goedkoopst ben je uit op het moment dat je voor zowel gas als stroom bij dezelfde maatschappij een contract afsluit. Dit wordt vaak een duel duel energiepakket genoemd. Daarnaast is het ook fijn om één aanspreekpunt te hebben als het gaat om gas en stroom. Ons advies is dus om altijd gas en stroom bij dezelfde leverancier af te nemen.

Tip 2: Lees reviews

Het lezen van ervaringen bij energieleveranciers van andere consumenten kan je meer inzicht geven in de desbetreffende partij. Op EnergieErvaringen.nl lees je energie ervaringen van Nuon en andere bekende leveranciers. Neem de ervaringen van anderen mee bij het kiezen van een leverancier dat het beste bij jou past.

Nuon

Tip 3: Check de opzegvergoeding

De meeste energiecontracten hebben een opzegvergoeding. Wanneer je overstapt terwijl je nog een energiecontract hebt voor een bepaalde tijd kan dit geld kosten. Dit komt door de zogenoemde opzegvergoeding. Deze boete kan hoog oplopen, daarom is het handig om dit even goed na te lezen. Dit kan je lezen in de algemene voorwaarden van het energiecontract.

Tip 4: Neem de tijd

Even snel overstappen naar een andere energieleverancier? Dat is niet verstandig en kan ervoor zorgen dat je voor vervelende verrassingen komt te staan. Het is dus erg belangrijk om er even de tijd voor te nemen. Lees bijvoorbeeld onze tips goed door en vergelijk rustig verschillende energie leveranciers. Nog een leestip is dit artikel met handige tips om te besparen op je energiegebruik.

Tip 5: Let op tijdelijke acties

Tijdelijke aanbiedingen of welkomstkortingen kunnen je veel geld schelen. Soms is het dus de moeite waard om te wachten of op zoek te gaan naar tijdelijke acties van energieleveranciers. Op deze manier kan je eenvoudig heel goedkoop een nieuw energiecontract afsluiten.

tijdelijke acties overstappen energie

Tip 6: Blijf overstappen

Veel mensen vinden het wel prima als ze eenmaal overgestapt zijn naar een goedkope energieleverancier. Terwijl je jaarlijks veel geld laat liggen als je niet weer opnieuw op zoek gaat naar een goedkopere aanbieder van energie. Ons advies luidt dan ook: blijf overstappen. Het beste kan je jaarlijks overstappen en een contract afsluiten voor 1 jaar.

Tip 7: Houd rekening met de opzegtermijn

Zoals hierboven gemeld is het verstandig om een energiecontract voor slechts één of twee jaar af te sluiten. Dit maakt het mogelijk om over te stappen naar een goedkope leverancier als deze optie zich voordoet. Let daarom dus altijd op de opzegtermijn van het energiecontract.

Stap vandaag nog over!

Bespaar relatief gemakkelijk honderden euro’s door vandaag nog over te stappen van energieleverancier. Het vergelijken neemt slecht enkele minuten in beslag als je dit online doet. Natuurlijk is het even verdiepen in de materie en kost het uiteindelijk al bij al ongeveer een uurtje. Dan nog is het natuurlijk snel verdient

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline