De populariteit van de boomstamtafel verklaard 0

boomstamtafel

We zien hem steeds vaker bij mensen in huis staan: de boomstamtafel. Deze tafels beschikken stuk voor stuk over een prachtige uitstraling. Belangrijker nog: elke tafel spreekt zijn eigen verhaal. Het is tegenwoordig best lastig om gebruik te maken van een uniek interieur. Bijna alle meubels worden gekocht in dezelfde winkels en de meeste mensen maken gebruik van de huidige interieurtrends. Een boomstamtafel is, ondanks zijn populariteit, uniek in zijn eigen klasse. Geen enkele tafel is hetzelfde, waardoor je altijd geniet van een uniek exemplaar om een statement mee te maken. Daarnaast is het ook nog mogelijk om de tafel helemaal naar eigen wens samen te stellen. In dit artikel vertellen we je meer over de unieke eigenschappen van de boomstamtafel, vertellen we van welke materialen deze dikwijls worden gemaakt en leggen we uit hoe jij jouw droomtafel zo lang mogelijk mooi kunt houden.

Van welk materiaal worden boomstamtafels gemaakt?

De meeste boomstamtafels worden gemaakt van tropisch hardhout. Na het horen van deze term, denk je misschien direct aan een tropisch oerwoud. Niets is echter minder waar. Dit hout komt in vrijwel alle landen rond de evenaar voor. Het kan hierbij gaan om hout uit tropische bossen, jungles of regenwouden. Meestal wordt het hout verzamelt in gebieden zoals Zuid-Amerika en Zuidoost-Azië.

Tropisch hardhout kent talloze voordelen. Bij de boomstamtafel is vooral de uitstraling enorm belangrijk. Met zachthout is dezelfde uitstraling moeilijk te krijgen. Bij deze tafels wil je gezien dat de boom geleefd heeft, je wilt de complexe structuur in het hout zien, je wilt kunnen lezen hoe deze bomen hebben geleefd. Je wilt een verhaal vertellen met jouw eigen tafel. Bij zachthout is de structuur veel gemoedelijker, hierdoor oogt een tafel al snel minder ‘geleefd’.

industriele-boomstamtafel
https://www.tafels99.nl/industriele-boomstamtafel-newcastle

De aanschaf van een boomstamtafel

Al heel veel mensen gingen je voor in de aanschaf van een boomstamtafel. Als je kiest voor deze bijzondere tafels, kies je voor een uitgesproken eyecatcher in huis. Met een boomstamtafel haal jij de natuur in eigen huis. Hiermee passen deze tafels ook perfect in de huidige woontrends, waarbij natuurlijke elementen een zeer belangrijke rol spelen.

Wist je dat een boomstamtafel niet alleen over een zeer mooie uitstraling beschikt, maar ook nog eens super goed voor het milieu is? Met de keuze voor hout, kies jij voor een duurzame optie in huis. Tegenwoordig worden veel meubels van kunststof gemaakt, het nadeel hiervan is dat deze over een zeer milieuonvriendelijk productieproces beschikken. Het productieproces van hout kost echter weinig energie, hierdoor is de uitstoot van CO2 een stuk minder.

Onderhoud

Een houten tafel heeft regelmatig onderhoud nodig om mooi te blijven. Het voordeel van tropisch hardhout is dat het hout zeer sterk is, de kracht is vergelijkbaar met de sterkte van een eiken tafel. Hierdoor hoeft het hout veel minder vaak behandeld te worden. Bij hout is het vooral belangrijk om te letten op het vochtgehalte. Ook binnenshuis kan de tafel te maken krijgen met vochtproblemen. Je stoot bijvoorbeeld net een glas water om of kind laat zijn kommetje soep op de tafel vallen. In deze gevallen is het belangrijk dat de tafel direct droog wordt gemaakt. Hiermee voorkom je dat het vocht tijd heeft om in te trekken en schade te berokkenen.

Heb je vlekken op tafel ontdekt en krijg je deze er met geen mogelijkheid meer uit? Dan kan ook schuren onder het onderhoud vallen. Let op: schuur altijd met de houtdraad mee voor het beste resultaat!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline