Rabatdelen? Vaak genoeg gezien maar nooit van gehoord 0

rabatdelen

Gek is dat, hè? Je bent zo gewoon dat je iets dagelijks ziet maar je weet eigenlijk niet hoe het heet. Bij rabatdelen is dat hetzelfde, maar ook andersom. Niemand zou kunnen vermoeden dat daarmee een stapelvorm van planken kan worden aangeduid. En dan ook nog eens eentje die heel erg populair is! Nadat je onderstaand artikel hebt gelezen, weet je precies wat je tegen de expert van je plaatselijke bouwmarkt moet zeggen als je op zoek bent naar een systeem waarbij planken schuin over elkaar heen vallen.

Rabatdelen – wat zijn dat nou eigenlijk en waar zijn ze goed voor?

Een rabat is niks meer of minder dan een plank die van een specifiek profiel is voorzien, namelijk met een inkeping aan de onderzijde en een messing – het uitstekende punt – aan de bovenkant. Het heeft er de schijn van dat het gaat om gepotdekselde rechte planken, waardoor ze ook wel Zweedse rabat potdekselplank wordt genoemd. Potdekselen is dan ook de naam die aan dit proces is gegeven.

rabatdelen plank

Constructies

Met de Zweedse rabatdelen zwart zijn tal van constructies mogelijk. Denk onder andere aan wanden van welk houten gebouw dan ook, gevelbekleding, schuttingen en andere tuinafscheidingen. Reken maar dat, wat je ook maar in elkaar zet, lang blijft staan dankzij de hoge kwaliteit en duurzaamheid van de planken!

rabatdelen overkapping

Voordelen

Allereerst profiteer je met deze planken van een schitterend eindresultaat voor je constructie. Omdat ze schuin aflopen, ben je meteen ook nog eens voorzien van een perfecte afwatering. Regen en wind maken sowieso geen kans om binnen te komen omdat er geen opening zit tussen de plank en de stijl waar de rabatdelen tegenaan bevestigd zijn. De strakke sluiting is tevens de basis voor een zeer gedetailleerde afwerking. En pottenkijkers kunnen alvast opgeven dankzij de hoge privacy die je geniet!

Jofel, ik ben helemaal om! Uit welke kleuren kan ik kiezen?

Joh, de mogelijkheden op dit gebied zijn eindeloos. Onder andere in zwart, antraciet, grijs, wit, crème, zandsteen, naturel en Scandinavisch rood zijn de rabatdelen leverbaar. Zodra je ze binnen hebt, hoef je ze alleen nog maar op maat te zagen en in elkaar te zetten.

 

Veel succes en plezier met het eindresultaat!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline