Recreatiewoning beschermen tegen inbrekers 0

beschermen tegen inbrekers

Wanneer u in het bezit bent van een recreatiewoning, zult u hier slechts een deel van het jaar verblijven. Tijdens het resterende deel van het jaar kunt u de woning verhuren aan anderen, of deze leeg laten staan. Dit brengt echter een aantal risico’s met zich mee! Denk bijvoorbeeld aan het risico op een inbraak. Op het moment dat inbrekers in de gaten krijgen dat u maar een klein deel van het jaar in de recreatiewoning aanwezig bent, hebben zij alle tijd om rustig een inbraak te plegen. De kans dat zij worden opgemerkt is hierbij erg klein. Het toont aan hoe belangrijk het is om een recreatiewoning goed te beveiligen. Er zijn verschillende manieren om de inbraakbeveiliging van uw woning te verbeteren.

In dit artikel vertellen we u meer over geschikte sloten voor het beveiligen van recreatiewoningen. Sloten alleen zijn vaak niet voldoende om een inbraak te voorkomen. U kunt de sloten combineren met een compleet alarmsysteem. De sloten houden inbrekers op voorhand buiten uw recreatiewoning, maar bieden geen weerstand meer als de inbrekers toch binnen zijn weten te komen. In zo’n situatie neemt het alarmsysteem het over.

Goede sloten voor uw recreatiewoning

Binnen uw recreatiewoning dient u niet alleen te kijken naar uw sloten op deuren, maar ook naar de sloten voor uw ramen. Ramen kunnen doorgaans het beste beveiligd worden met bijzetsloten, die worden aangeboden als opleg- en insteeksloten. Het is van verschillende aspecten afhankelijk, welke sloten het meest geschikt zijn voor de beveiliging van uw ramen. Denk aan de manier waarop uw raam geopend wordt en de dikte van uw kozijnen.

Deuren in recreatiewoningen kunt u voorzien van cilindersloten. Deze sloten worden verkocht als twee- en driepuntsloten. Het spreekt voor zich dat driepuntsloten voor meer veiligheid zorgen, aangezien het een inbreker meer tijd kost om het slot open te breken. Dit vergroot de kans dat een inbreker wordt opgemerkt.

huis inbreken

Een alarmsysteem laten plaatsen

Zoals reeds beschreven zijn goede sloten alleen niet voldoende om uw woning te beschermen tegen inbrekers. Schakel een slotenmaker in om een risicoanalyse van uw recreatiewoning te laten maken. Op basis van deze risicoanalyse kunt u vervolgens een beveiligingsplan opstellen. In het beveiligingsplan wordt heel nauwkeurig omschreven welke beveiligingscomponenten noodzakelijk zijn om de verschillende beveiligingsrisico’s in uw recreatiewoning af te dekken. U kunt hierbij onder meer kiezen voor een bewegingssensor op de overloop van uw recreatiewoning, magneetcontacten op de ramen en deuren in uw woning, enzovoorts.

Tip: maak gebruik van een beveiligingscamera die verbonden kan worden met het internet. De beelden van de camera kunt u op afstand bekijken! Ideaal voor recreatiewoningen waar maar een deel van het jaar iemand is.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline