3 redenen om een vijver aan te leggen in 2021 0

3 redenen om een vijver aan te leggen in 2021

Een vijver in de tuin is weer helemaal in en dat is niet voor niets. Er zijn steeds meer mensen die net zoveel aandacht besteden aan de tuin als aan het interieur in huis. Een vijver in de tuin past natuurlijk perfect bij het herinrichten of aanleggen van een tuin. Het is wel belangrijk om het meteen goed te doen en alle benodigdheden aan te schaffen, zoals een vijverpomp om in een optimale watercirculatie te voorzien. Er zijn overigens verschillende redenen waarom dit het jaar is om weer een vijver aan te leggen.

Sieraad voor de tuin

Water spreekt tot ieders verbeelding, van jong tot oud. Met het aanleggen van een vijver breng je deze verbeelding tot werkelijkheid en is er sprake van een echte aanwinst. Een vijver is namelijk als een sieraad voor je tuin te zien. Daar komt bij dat een tuinvijver te beschouwen is als een miniatuur van natuurlijke waterbronnen. Er zijn bovendien allerlei soorten vijvers te onderscheiden, zodat er met je persoonlijke voorkeur rekening valt te houden. Er is extra sier te creëren in je tuin door een vijver met een waterornament te combineren.

Levendigheid in de tuin

Een vijver in de tuin zorgt voor levendigheid. Het is niet voor niets dat bestrate tuinen steeds vaker plaats maken voor natuurlijk ingerichte tuinen. Daar past een vijver dan ook perfect bij en zeker als het gaat om het levendige karakter. Water heeft niet alleen een aantrekkingskracht op mensen, maar ook op dieren. Zo trekt het water libellen aan net als kikkers en salamanders. Ook is de kans groot dat je meer vogeltjes in je tuin gaat zien.

Leuke tijdsbesteding

Een vijver in de tuin vergt natuurlijk meer onderhoud dan een bestrate tuin, maar voorziet tegelijkertijd ook in een leuke tijdsbesteding. Het is voor lichaam en geest gezond om buiten in de tuin bezig te zijn en de vijver in een optimale conditie te houden. Bovendien heb je de mogelijkheid om de tijdsbesteding nog leuker te maken als je vissen in de vijver houdt. Bij een vijver met vissen is het wel van belang om organische afvalstoffen die vissen achterlaten uit het water te zuiveren. Dat hoef je niet met de hand te doen, want daarvoor installeer je simpel een vijverfilter in de vijver. Een vijverfilter zorgt bovendien ook nog eens voor het zuiveren van fosfaten en kleine vuildeeltjes.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline