0

Restschuld

De woningmarkt is de afgelopen jaren sterk aangetrokken. Dit betekent helaas niet dat iedere woning met winst verkocht wordt. Soms hebben mensen enorm veel geld in een woning gestoken en nam deze vervolgens enkel in waarde af. Het komt ook voor dat een woning gewoon niet lekker in de markt ligt. Vaak duurt het heel lang om deze huizen te verkopen en daardoor zijn de bewoners genoodzaakt om de prijs te laten zakken, zeker als ze het huis snel moeten verlaten. Helaas zijn er daarom nog steeds mensen die met een restschuld achterblijven als ze hun woning verkocht hebben. Dit betekent geen fijne nieuwe start, maar ontzettend veel extra zorgen. Beschik je nu wel over voldoende financiële middelen om een nieuwe woning te kopen of gaat jouw droomhuis aan je neus voorbij? Gelukkig zijn er genoeg oplossingen te bedenken. Wij zetten ze voor jou op een rijtje.

Restschuld financieren

Tijdens de enorme dip in de woningmarkt hebben veel kredietverstrekkers zich hard gemaakt om de restschuld financieren mogelijk te maken. Heel veel mensen kwamen immers voor een restschuld te staan en doordat ze dan minder goed in staat waren om een nieuwe woning aan te schaffen, bleef de woningmarkt op zijn gat liggen. De restschuld financieren was een uitstekende oplossing. Mensen konden ondanks een restschuld nog steeds een nieuwe droomwoning kopen. Met dank aan de kredietverstrekkers.

Bij een restschuld financieren wordt de hypotheekschuld die overblijft meegefinancierd. Hierdoor is het nog steeds mogelijk om je nieuwe droomwoning te kopen en kom je niet voor nare financiële verrassingen te staan.

Verbouwing financieren

Verbouwing financieren

e restschuld is gefinancierd en je nieuwe droomwoning is uitgezocht, maar er is nog wel één groot probleem: hoe kom je aan voldoende geld om de verbouwing te realiseren. Ondanks je voorliefde voor de woning moet je wel toegeven dat er flink verbouwd moet worden. Dit vraagt om redelijk veel spaargeld, maar je meeste spaarcenten zijn al in de koop van het huis gaan zitten. Gelukkig is er ook nu een duidelijke oplossing. Door geld te lenen zorg jij ervoor dat je over voldoende financiële middelen beschikt en jouw droomwoning compleet kan maken.

Geld lenen kost geld, dat weten we allemaal. Toch hoeft dit niet te betekenen dat je direct de hoofdprijs moet betalen. Lening vergelijken is de eerste stap naar succes. Net als bij iedere andere dienst of product is het belangrijk dat je het aanbod vergelijkt. Geen enkele kredietverstrekker is hetzelfde. De gestelde voorwaarden en rentepercentages kunnen daarom flink verschillen. Beoordeel de kredietverstrekkers daarom op een aantal factoren en bekijk waar jij het voordeligst uit zal zijn. Zo weet je zeker dat je de juiste deal maakt. Hou tevens in je achterhoofd dat het verbouwen van een woning uiteindelijk geld oplevert. Doordat de woning in waarde stijgt, zal je alle gemaakte kosten uiteindelijk terugverdienen. In dit geval is het lenen van geld dan ook een zeer verstandige keuze.

Wees niet bang: het vergelijken van leningen hoeft echt niet heel veel tijd te kosten. Tegenwoordig vind je enorm veel handige tools die dit automatisch voor je berekenen aan de hand van een aantal persoonlijke gegevens. Zo weet je direct waar je het voordeligst uit bent. Wel zo gemakkelijk!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline