Rolgordijnen zijn een aanwinst in je woning 0

Rolgordijnen zijn een aanwinst in je woning

Overgordijnen, inbetweens, vitrages, jaloezieën, lamellen plisségordijnen, paneelgordijnen, shutters en rolgordijnen vallen allemaal onder de noemer ‘raamdecoratie’. Ze hebben stuk voor stuk een andere uitstraling en verschillende functies. Je kunt de lichtinval regelen, daglicht helemaal buiten houden, warmte binnenhouden, sfeer creëren, akoestiek verbeteren en pottenkijker het zicht belemmeren. Rolgordijnen zijn heel geschikt voor schuine zolderramen en worden open en dicht gedaan met een koord aan de zijkant van het gordijn. Ook als je een heel hooggeplaatst raam hebt is een rolgordijn ideaal, je kunt dan kiezen voor afstandsbediening om het rolgordijn op afstand te openen en te sluiten. Tuiss rolgordijnen zijn misschien wel de bekendste en meest populaire vorm van raamdecoratie. Maar waarom zijn rolgordijnen eigenlijk een aanwinst in je woning en waar komen ze het best tot hun recht? In deze blog vertellen zetten we voordelen en mogelijkheden van rolgordijnen op een rij.

Het ene rolgordijn is het andere niet

Rolgordijnen zijn er in alle soorten, maten en kleuren. Wil je het donker hebben in de slaapkamer dan kies je natuurlijk voor volledig verduisterende stof, maar in de keuken is iets meer lichtdoorlatend wellicht een betere optie. Als je een beetje van beide wilt is een duo rolgordijn de beste oplossing. Deze heeft twee lagen waardoor je helemaal zelf de mate van licht dat er doorheen komt regelt.

Isolatie speelt ook een belangrijke rol

Door de rolgordijnen dicht te doen zorg je ervoor dat het zonlicht op een hete zomerdag buiten blijft. In de winter werkt het andersom. Dan zorgt een neergelaten rolgordijn er mede voor dat warmte minder snel ontsnapt via het glas. Dus je hebt zowel in de zomer als in de winter veel profijt van rolgordijnen.

Pottenkijker-proof

Natuurlijk wil je niet dat mensen die langs je raam lopen zomaar plompverloren naar binnen kunnen kijken. Dat geldt niet alleen voor onschuldige voorbijgangers maar ook voor potentiële inbrekers. Omdat het rolgordijn het zicht belemmerd kunnen ze niet zien welke spulletje je in huis hebt staan. En als je ’s avonds een lichtje aan laat, zien ze wel het licht door het rolgordijn maar niet dat er niemand thuis is. Daardoor zullen ze je huis eerder overslaan.

Effen of kleurrijk

Rolgordijnen in een effen kleur kennen we allemaal, maar tegenwoordig kun je kiezen uit talloze verschillende kleurstellingen en designs. Strepen, rondjes, vierkanten, bloemen en fantasie patronen. Je kunt je hart ophalen en het rolgordijn kiezen dat perfect past bij jouw interieur

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline