Shoppen voor de leukste interieurartikelen doe je zo 0

Stiekem is het shoppen voor interieurartikelen het leukste gedeelte van een verbouwing of make-over. Het is onvoorstelbaar hoe je de sfeer van een woning kunt veranderen door deze simpelweg op een andere manier aan te kleden. Toch is de zoektocht naar de leukste interieurartikelen niet altijd even makkelijk. Het aanbod is tegenwoordig zó groot dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Met de volgende tips maak jij van het shoppen voor interieurartikelen één groot feest.

Breng een bezoekje aan een woonwinkel

Tegenwoordig doen we vrijwel alles online. We bestellen onze boodschappen online, boeken vakanties en laten kleding thuisbezorgen. Het lijkt dan ook niet meer dan logisch om ook je interieur online te bestellen. Dit kan natuurlijk een slimme manier van shoppen zijn, maar voor sommige interieurartikelen raden we toch aan om een woonwinkel op te zoeken. Met een bezoekje aan een woonwinkel krijg je niet alleen een ware inspiratieboost, maar heb je ook nog eens de mogelijkheid om unieke woonaccessoires en interieurstijlen in real life te bewonderen.

woonwinkel
Eleonora Eettafel Havana, Wants&Needs

Bij sommige producten is het bovendien altijd aan te raden om deze in ‘real life’ te bewonderen. Een bank of eetkamerstoelen zijn bijvoorbeeld zeer moeilijk online te bestellen. Je hebt immers geen idee hoe comfortabel deze zijn en krijgt een slechte indruk van het totaalplaatje. Laat je inspireren en informeren bij een professionele woonwinkel, zo ben je verzekerd van de mooiste interieurartikelen!

Vraag om advies aan vakmensen

Bij een bezoekje aan een woonwinkel zal je direct merken dat er genoeg medewerkers zijn die jou te woord willen staan. Sommige mensen vinden dit ontzettend vervelend en maken liever zelf een rondje. Dit begrijpen wij heel goed. Toch is het raadzaam om tijdig om advies te vragen. Als onervaren klussers is het vaak moeilijk voor te stellen hoe een bepaald interieurartikel binnen jouw woning zal staan. Door om advies op maat te vragen, zorg je ervoor dat je meer inzicht krijgt in de metamorfose en verbouwing. Hierdoor ben je in staat om betere keuzes te maken en dat zal resulteren in een verbluffende make-over.

Een statement maken

Een woning zonder bezieling geeft je geen gevoel van thuiskomen. Sfeer creëren in een woning is een kunst apart. Veel mensen denken ten onrechte dat enkel woonaccessoires voor sfeer kunnen zorgen. Vervolgens planten ze hun hele woning vol met allerlei tierelantijntjes en komen ze erachter dat dit geen positieve werking heeft op de sfeer in huis. In de meeste gevallen geldt dat één eyecatcher een veel groter statement maakt dan tientallen decoratieve elementen. Probeer dan ook zeker niet te overdrijven tijdens jouw zoektocht naar de mooiste interieurartikelen.

intereieurartikelen
Spruitje Big Brother, Wants&Needs

Maak een moodboard

Voordat je een woning in kunt richten, is het belangrijk dat je ongeveer weet wat je wilt gaan doen met de ruimte. Een moodboard kan je hierbij helpen. Ga samen met het gezin aan de slag om jullie wensen, eisen en smaak op papier te zetten. Knip plaatjes uit interieurtijdschriften en plak deze op een groot veel. Hou ook rekening met kleurkeuzes en een eventueel lichtplan. Zo heb je al een goed idee van jullie nieuwe interieurstijl en kan je hierop gericht inkopen doen. Tijdens een bezoekje aan de woonwinkel kunnen jullie vervolgens de meest mooie interieurartikelen aanschaffen. Het shoppen voor nieuwe meubels en woonaccessoires is nog nooit zo gemakkelijk geweest!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline