Minder tijd besteden aan het reinigen van het toilet? Zo doe je dat! 0

Minder tijd besteden aan het reinigen van het toilet? Zo doe je dat!

Het schoonmaken van de wc is misschien wel één van de vervelendste klusjes in het huishouden. Bijna niemand vindt dit echt leuk om te doen. Het is gewoon geen fijn idee om restjes urine en ontlasting uit de pot te verwijderen. Daarnaast ziet de pot er na enkele uren ook alweer uit alsof hij nooit schoongemaakt is. Je blijft bezig. Dat kost niet alleen heel veel tijd, maar is ook nog eens zeer onprettig. Gelukkig zijn er genoeg manieren waarop je het voor jezelf een stuk gemakkelijker kunt maken. Ben jij benieuwd hoe je voortaan snel en effectief het toilet kunt reinigen? Met de volgende tips moet dat zeker lukken.

Doe dagelijks een klein beetje

Het is vooral belangrijk om iedere dag een klein beetje te doen. Ga niet alles in één keer doen, maar hou het goed bij. Op die manier ontstaan er minder hardnekkige vlekken en wordt het reinigen direct al een stuk gemakkelijker. Begin daarom iedere dag met het reinigen van de wc-bril. Zo is deze weer fris voor een nieuwe dag. Spuit ook altijd even wat wc reiniger in de pot, zodat deze zijn werk kan doen, voordat er weer een nieuwe gebruiker komt.

Wist je dat er heel veel verschillende toiletreinigers verkrijgbaar zijn? Ontkalkers, reinigers, werkelijk alles is verkrijgbaar. Kies bij voorkeur voor duurzame en kwalitatieve merken zoals HG, zodat je zeker weet dat het product doet wat het zegt. Op die manier zal het schoonmaken een stuk soepeler verlopen.

Iedere week grondig

Kies één vaste dag in de week waarbij je het toilet grondig aanpakt. Hierbij moet je dus niet enkel denken aan het reinigen van de pot en de wc-bril, maar ook aan andere vieze plekjes in de ruimte. Denk bijvoorbeeld aan de deurklink, de toiletrolhouder en aan de vloer. Dit kost wekelijks niet meer dan een kwartier tot twintig minuten, maar zorgt er wel voor dat deze ruimte hygiënisch blijft.

Remsporen voorkomen

Vind je het schoonmaken van het toilet altijd maar ondankbaar werk? Omdat het er na enkele uren alweer vuil uitziet? Er zijn ook dingen die je zelf kunt doen om het toilet schoon te houden. Denk bijvoorbeeld aan het voorkomen van remsporen na ontlasting. Leg voordat je gaat zitten eerst een toiletpapiertje in de pot. Op die manier kun je de ontlasting eenvoudig verwijderen, zonder dat het strepen achterlaat. Zodra iedereen binnen je gezin het op die manier doet, scheelt het heel veel extra schoonmaakwerk.

Gebruik een toiletblokje

Wil je langer genieten van een fris ruikend toilet? Maak dan gebruik van een toiletblokje. Dit reinigt het toilet na iedere spoelbeurt iets en verspreidt een heerlijke, frisse geur. Zo wordt het schoonmaken van het toilet niet alleen een stuk gemakkelijker, maar heb je ook meer eer aan je werk. De heerlijke geur komt je al tegemoet als je het toilet binnenstapt. Toch wel zo prettig!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline