Sporten in een drukke werkweek: 4 tips! 0

Sporten in een drukke werkweek 4 tips

Er zijn van die weken waarin je al blij bent als je in bed kan stappen aan het einde van de dag. We kennen ze allemaal wel. Op dat soort dagen denk je er misschien niet eens over om te sporten. Dat past simpelweg niet binnen de drukte van de alledaagse dag. Andere dingen hebben dan eerder de prioriteit. Toch blijft sporten heel belangrijk. Zeker wanneer je grotendeels zittend werk doet of voor je gezondheid juist wat meer zou moeten bewegen. Gelukkig hoeft ook een drukke werkweek geen excuus te zijn om het sporten te laten vallen. Met behulp van de volgende vier tips lukt het je voortaan namelijk om op elk moment aan de slag te gaan.

1.      Sport vanuit huis

Misschien heb je geen tijd om helemaal naar de sportschool te gaan. Bijvoorbeeld door de bijkomende reistijd. Er is echter geen enkele reden waarom je niet vanuit huis zou kunnen sporten. Er zijn tegenwoordig tal van work-outs via YouTube te volgen. Je kunt ook overwegen om een fitnessapparaat te kopen. Een crosstrainer kopen is een goed idee voor dergelijke drukke dagen. Zo kan je toch een beetje cardio doen tussen alle geplande activiteiten. Elke minuut is mooi meegenomen. Een eigen fitnessapparaat biedt veel meer flexibiliteit en daardoor ook meer mogelijkheden om toch te blijven sporten, ondanks een drukke baan.

2.      Iets vroeger opstaan

Wie zegt dat je altijd op gezette tijden moet sporten? Je kunt de tijden natuurlijk geheel zelf bepalen. Bijvoorbeeld door een keer wat vroeger op te staan. Sta een uur eerder op dan je wekker en gebruik deze tijd om eerst eens een stuk te gaan hardlopen of fietsen. Het fijne van bewegen in de ochtend is dat dit je direct een flinke energieboost geeft. Op die manier begin je dag direct goed.

3.      Extra beweging gedurende dagelijkse activiteiten

Je hoeft niet altijd te sporten om extra te bewegen. Aanbevolen wordt om minimaal dertig minuten per dag te bewegen om de gezondheid te verbeteren. Dit kan heel gemakkelijk behaald worden door extra beweging te creëren gedurende dagelijkse activiteiten. Neem op kantoor bijvoorbeeld de trap in plaats van de lift en ga in de pauzes even een rondje wandelen. Je kunt er ook voor kiezen – indien mogelijk – om op de fiets naar kantoor te gaan. Moet je na het werken nog even snel een boodschapje halen? Doe dit dan ook lopend of op de fiets. Dergelijke kleine veranderingen merk je nauwelijks, maar leveren wel extra veel beweegmomentjes op.

4.      Motiveer jezelf

Stimuleer eventueel ook je collega’s om samen extra stappen te zetten. Je kunt er zelfs een wedstrijdje van maken met een stappenteller. Zo daag je jezelf uit en wordt het een stuk leuker om dagelijks die extra stappen binnen te slepen. Genoeg om tijdens het bellen een stukje te wandelen, een andere koffieautomaat te gebruiken of de auto iets verder weg te parkeren bij een afspraak. 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline