Stap voor stap klussen 0

Stap voor stap klussen

Yes, jullie krijgen eindelijk die nieuwe keuken, badkamer of aanbouw! Maar er komt veel kijken bij een verbouwing. Daarom is het slim om je goed voor te bereiden.

Stap 1: Hoe gaan we verbouwen?

Je kunt de klus zelfstandig oppakken en hulp vragen van familie en vrienden. Een deel van de klus uitbesteden is ook een optie. Heb je twee linkerhanden? Dan kun je het beste professionals inhuren om de klus voor je te klaren. Het begint met een bouwtekening en het aanvragen van een vergunning. Dit is trouwens niet in alle gevallen nodig, bel je gemeente voor meer informatie.

Stap 2: Het kostenplaatje

Wat heb je allemaal nodig voor je klus? Hierbij kun je denken aan:

  • Gereedschap
  • Materialen
  • Werkkleding
  • Een afvalcontainer

Misschien heb je al veel gereedschap in huis, dat scheelt in de kosten. Als je een bedrijf inhuurt voor de verbouwing, hoef je zelf geen gereedschap of werkkleding te regelen. Zijn er zwaardere apparaten nodig bij de klus? Kijk dan ook naar de huurkosten hiervan.

Stap 3: Financiën

Heb je een groot budget, of ga je geld lenen van de bank? Regel eerst de financiële kant, voordat je begint aan de klus. Een groot voordeel van een verbouwing is dat het – als het goed is – de waarde van je huis verhoogt. De renovatie is een grote investering, maar wel eentje die je extra kan opleveren.

Stap 4: Buren

Voordat je begint met klussen, is het slim om even bij je buren aan te kloppen. Het project kan namelijk zorgen voor overlast. Stel dat je een aanbouw of dakkapel laat bouwen, dan heeft dit misschien effect op het uitzicht of de lichtinval van je buren. Overleg wat nodig is om de verbouwing zo prettig mogelijk te laten verlopen voor alle partijen.

Stap 5: De afvalcontainer

Alles is geregeld voor de verbouwing, het budget is in orde, de materialen zijn aanwezig en iedereen staat klaar om te beginnen. Vergeet niet dat er bij een renovatie grote hoeveelheden afval vrijkomen. Daarom is het slim om te kiezen voor containerverhuur. Bij Regiocontainer hebben we bijvoorbeeld een bak voor puin of grofvuil. De container wordt bij je huis geplaatst, geleegd en weer opgehaald na de klus. Zo hoef jij je geen zorgen te maken over de afvoer en verwerking van je afval.

Stap 6: Het proces

Je weet zelf het beste hoe jij wil dat die nieuwe badkamer, keuken of aanbouw eruit komt te zien. Daarom is het belangrijk om tijdens de verbouwing goed in de gaten te houden of alles naar wens gebeurt. Zeker als je een bedrijf hebt ingehuurd om de klus te klaren, maar ook als familie en vrienden helpen. Zo weet je zeker dat het eindresultaat een hoge kwaliteit heeft.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline