Stel de kledingkast van je dromen samen 0

Wil jij graag een kledingkast die helemaal aansluit bij jouw persoonlijk smaak, stijl én al je wensen? Dan heb je geluk! In dit artikel gaan we je namelijk meer vertellen over een kledingkast op maat laten maken en wat de vele mogelijkheden ervan zijn.

Iedereen heeft er wel één (of twee) in de slaapkamer staan. Van klassieke draaideurkasten met een tijdloos design tot moderne zweefdeurkasten met een minimalistische en moderne uitstraling. Kledingkasten zijn in alle soorten, maten en kleuren verkrijgbaar. Laat je er één op maat maken, dan haal je een écht uniek slaapkamermeubel in huis!

Klassiek & modern

Sinds onze smaak continu aan het veranderen is, is dit ook goed terug te zien in het aanbod kasten. Op het internet vind je hierdoor een enorme verscheidenheid aan prachtige kledingkasten in alle stijlen die je je maar kunt wensen. We kennen bijvoorbeeld allemaal de klassieke draaideurkast, maar ben je al bekend met de moderne varianten?

Is een modern interieur helemaal jouw ding, dan is een zweefdeurkast of schuifdeurkast de perfecte aanwinst voor jouw slaapkamerinterieur. Door zijn strakke lijnen en het ontbreken van deurgrepen heeft de kast een minimalistische uitstraling. Dit maakt hem perfect voor een moderne slaapkamer.

Klassiek & modern kledingkast

Wat de kasten zo uniek maakt is het deurensysteem. Bij draaideurkasten heb je, zoals de naam al zegt, deuren die naar buiten open draaien. Bij zweefdeurkasten en schuifdeurkasten daarentegen hangen de deuren in de kast, vaak boven in een rails. Dit zorgt voor een strakke afwerking zonder ‘uitsteeksels’ zoals deurgrepen. Daarbij houd je meer ruimte over rondom de kast zodat je misschien een grotere kast kan nemen dan je in eerste instantie dacht met een draaideurkast.

Houtlook of kanariegeel?

Eén van de grote voordelen van een kledingkast op maat is dat je het uiterlijk volledig zelf kan bepalen. Hierdoor is het in principe mogelijk om elke kledingkast, bij elke interieurstijl te laten passen. Is jouw woning bijvoorbeeld in een gezellige, landelijke stijl ingericht? Dan maak je ongetwijfeld veel gebruik van natuurlijke kleuren (bruin, donkergroen, wit) en elementen (hout, steen). Kies dan bij het samenstellen van je kledingkast ook voor hout en natuurlijke kleuren en creëer een gezellige sfeer in de slaapkamer.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om iets geheel anders te doen. Maak de kledingkast kanariegeel om er een echte eyecatcher van te maken!

houtlook kledingkast

Vergeet standaard indelingen

Zweer jij dagelijks bij je jeans en sneakers, of zijn rokjes meer jouw ding? Dit lijken misschien nogal rare vragen, maar je kledingstijl is bepalender dan je zou denken.

Naast dat je het hele exterieur van de kledingkast naar je eigen wensen kan aanpassen, is het bij een kast op maat ook mogelijk om de interne indeling te veranderen. Zo kan je dus kiezen voor grotendeels legplanken of hangrekken, of juist een combinatie van. Bij nieuwere kledingkasten is het zelfs mogelijk om speciale lades voor sierraden e.d. te kiezen. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Tip: houd per persoon rekening met zo’n 150-200cm aan kast. Ben je dus op zoek naar een kledingkast voor twee personen? Dan zit je in de meeste gevallen aan een kast tussen de 300-400cm. Probeer van tevoren een schatting te maken van wat je ongeveer nodig denkt te hebben, zodat je niet voor verassingen komt te staan als de kast bezorgd wordt!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline