Tips bij het kopen van een nieuwe woning 0

Even een nieuwe woning kopen… was het maar zo makkelijk! Ook bij het kopen van een huis is het belangrijk dat je profiteert van een goede voorbereiding. Een huis kopen is niet zomaar iets. We hebben het niet over de aanschaf van een brood of een nieuw paar schoenen. Dit is een beslissing voor het leven. Een beslissing waar je de komende jaren achter moet staan. Een zeer spannende tijd in ieders leven. Met de volgende tips bij het kopen van een nieuwe woning word je zoektocht naar een nieuw stekje geen ellenlange zoektocht.

tips komen huis kopen

Schakel een aankoopmakelaar in

Bij het verkopen van een huis schakelt vrijwel iedereen direct een makelaar in. Bij het kopen van een huis ligt dit percentage echter een stuk lager. Er is immers al een makelaar aanwezig van de tegenpartij. Waarom zou je dan zelf nog een aankoopmakelaar inschakelen?

Allereerst is het belangrijk om te beseffen dat geen enkele makelaar onpartijdig is. Een makelaar behartigt altijd de wensen van de verkopende- of kopende partij. De makelaar van de tegenpartij zal dus logischerwijs het onderste uit de kan proberen te halen. Vaak ben je hier als leek minder goed tegen bestand. Door zelf een makelaar in te schakelen kun je er vanuit gaan dat de belangen van zowel de verkopende- als de kopende partij worden behartigd. Zo onderzoekt de makelaar de waarde van de woning en kan deze bemiddelen als jullie een eerste bod op tafel willen leggen.

Voor het kopen van een nieuwe woning is het altijd raadzaam om het lijstje van makelaars Eindhoven eens goed na te lopen. Vraag ook gerust om een andere makelaar als er geen klik te voelen is. Jullie moeten een goed gevoel hebben bij een makelaar en ervan overtuigd zijn dat deze voor jullie belangen op kan komen.

aankoopmakelaar

Kijk ook naar de toekomst

De meeste mensen kopen slechts 1 of 2 keer een woning gedurende hun leven. Als je een huis betrekt doe je dit meestal met het idee om hier je hele leven door te brengen. Daarom is het verstandig om al over de toekomst na te denken. Misschien ben je nu alleen of slechts met z’n tweeën, maar verwacht je dat er in de toekomst uitbreiding in het gezin mogelijk is. In dat geval doe je er goed aan om op zoek te gaan naar woningen die over een paar extra kamers beschikken. Zo weet je zeker dat er ook in de toekomst nog genoeg woonruimte beschikbaar is. Je leven ziet er immers soms heel anders uit na 5 of 10 jaar.

huis kopen toekomst

Weet wat je te besteden hebt

Een droomhuis vinden is misschien niet zo moeilijk, maar een huis vinden dat past binnen jullie financiële plaatje is dat zeker wel. Soms is het belangrijk dat je even een reality check ondergaat. Maak voordat je op huizentocht gaat eerst een afspraak bij een financieel adviseur en reken samen uit hoeveel je te besteden hebt. Zo kom je niet voor teleurstellingen te staan als een huis achteraf toch out of your league blijkt te zijn. Met die informatie kun je vervolgens aankloppen bij makelaarskantoor van Uffelen en samen bekijken welke mogelijkheden er zijn binnen jouw woonplaats.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline