Tips om je huis in te richten! 0

Tips om je huis in te richten!

Wil jij ook al een lange tijd een andere uitstraling in je huis? Nu de winter er weer aankomt, hebben veel mensen zin om hun huis lekker op te gaan knappen en een nieuwe look te geven. Weet je niet goed hoe je dit moet aanpakken of kun je wel wat tips gebruiken waar je op moet letten? Je leest het in deze blog. Veel succes!

Ga jijzelf, of misschien een vriend of iemand in je familie verhuizen en ben jij gevraagd om te helpen het nieuwe huis in te richten? Leuk! Maar het inrichten van een woning kan wel een uitdaging zijn: het gaat verder dan het wel of niet verven van een wand. Er is ontzettend veel te doen en je hebt veel keuze. Dat kan lastig zijn, want: hoe pak je dat allemaal precies aan en waar begin je? In deze blog vind je enkele tips die je kunnen helpen bij het inrichten van een woning! Veel succes!

Het maken van een moodboard

Het is bij het inrichten van een huis ontzettend handig om te starten met een moodboard. Hierop kun je namelijk een overzicht maken van alle ideeën die jij hebt en de stijl die jou aanspreekt. Handig! Op die manier krijg je een goed beeld van wat leuk bij elkaar staat, welke kleuren mooi bij elkaar matchen en welke meubels goed in jouw interieur passen.

Je wensen concreet maken

Op het moodboard komen al je wensen en ideeën samen. Dat kan heel fijn zijn om je gedachten te ordenen. Vaak heb je bij de indeling van een huis ontzettend veel ideeën. Door het moodboard hoefde je daar niet langer mee rond te lopen, maar kun je er echt concreet iets mee doen. Maar daarna is het zaak om te ontdekken of dit wel concrete wensen zijn. Zijn ze daadwerkelijk haalbaar in je huis? Kijk eens naar de keuken: voor hoeveel keukenkastjes is er precies ruimte? Of ga bijvoorbeeld eens naar de badkamer: wat mag daar nu absoluut niet ontbreken? Op die manier maak je de wensen van je moodboard echt concreet: wat is haalbaar in het huis dat je mag indelen en wat niet?

Per ruimte naar je huis kijken

Het is niet verstandig om gelijk een idee voor de inrichting te maken voor je hele huis. Dat werkt onoverzichtelijk. Het is beter om per ruimte je huis in te delen en dus van ruimte naar ruimte te werken. Daarbij is het goed om out of the box te denken. Wil je de ruimtes laten zoals ze zijn? Of is het een idee om een muur te verplaatsen of zelfs weg te halen? Je kunt vaak extra ruimtes creëren door een hal weg te halen of kleiner te maken. Ook kun je natuurlijk naar buiten toe uitbreiden. Een paar meter inleveren van je tuin, kan voor een veel grotere woonkamer zorgen. Ook kan een dakkapel voor ontzettend veel extra ruimte zorgen. Dat zijn keuzes die je natuurlijk moet maken voordat het daadwerkelijke indelen gaat beginnen.

De woonkamer

Begin bijvoorbeeld bij de woonkamer. Dat is namelijk de ruimte waar de meeste mensen de meeste tijd doorbrengen. Je kijkt bijvoorbeeld vaak ’s avonds ontspannen naar de tv, of wanneer er vrienden langskomen, zit je ook het vaakst in de woonkamer. Een open haard kan erg leuk staan in een woonkamer. Het brandende haardhout en de warmte om je heen geven heel veel sfeer. Denk hier dus zeker eens over na! Als je de woonkamer gaat inrichten, is het een leuke tip om grote en kleine meubels met elkaar af te wisselen. Dat zorgt voor een dynamisch effect. Ook is het aan te bevelen om te variëren met vormen: zet bijvoorbeeld ronde tafels bij een hoekige bank. Dit is niet alleen origineel, maar staat ook gezellig! En heb je een kleine woonkamer? Wees dan creatief met de ruimte die je tot je beschikking hebt. Je kunt van elk hoekje gebruik maken en daar effectief de ruimte benutten.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline