Tips om je huis snel te verkopen 0

Tips om je huis snel te verkopen

Ben je van plan je huis te verkopen? Misschien heb je wel een ander huis gekocht, eentje die groter is of juist kleiner. Of eentje die beter bij jouw huidige situatie past. Hoe dan ook, als je je huis gaat verkopen wil je natuurlijk dat dit snel gebeurt en dat je er weinig zorgen van hebt. Je wilt voorkomen dat je een kleinere prijs voor je woning krijgt dan de vraagprijs of dat er zich allerlei moeilijkheden voordoen tijdens de verkoop. Snel huis verkopen, zonder dat je er zelf veel moeite voor hoeft te doen? Lees hieronder dan tips die je op weg helpen.

Bepaal een realistische vraagprijs met de makelaar

Als je je huis gaat verkopen, neem je meestal een makelaar in de hand die het huis aan potentiële kopers laat zien. Ook kunnen makelaars het huis taxeren. Luister daarom altijd naar het advies dat de makelaar heeft. Kies altijd voor een echte makelaar, en niet iemand die er geen expertise in heeft. Beëdigde makelaars en taxateurs voeren vaak taxaties uit en kunnen jou op de hoogte brengen over welke vraagprijs reëel is voor jouw woning. Daarnaast is het slim om vanuit het perspectief van de potentiële koper te denken. Zou je zelf deze vraagprijs voor je woning over hebben? Zoek daarnaast uit hoeveel andere huizen uit dezelfde klasse ongeveer kosten, zodat je voor jezelf een maatstaf hebt.

Ruim je huis op

Als je weet dat er een bezichtiging plaats gaat vinden, doe je er goed aan om van tevoren je huis op te ruimen. Een rommelig huis geeft namelijk geen goede indruk aan een potentiële koper. Berg je persoonlijke spullen netjes op of neem ze tijdens de bezichtiging mee naar een andere plaats zodat ze niet in het zicht liggen. Een opgeruimd huis geeft een opgeruimd gevoel waardoor potentiële kopers een positievere kijk op de woning hebben. Kies daarnaast ook voor een neutrale inrichting. Je hoeft de wanden niet allemaal spierwit te verven, maar denk eraan dat je huis een neutrale sfeer heeft en niet allemaal drukke kleuren op de wanden heeft. Dit is namelijk vaak een afknapper voor iemand die de woning bezichtigt. 

Netwerk en promoot je woning

Om je huis snel te kunnen verkopen, is het goed om een bekende makelaar te nemen die een groot netwerk heeft. Een makelaar met een groot netwerk kent namelijk veel mensen, en vaak ook de doelgroep die op zoek is naar jouw type woning. Ook weet hij precies hoeveel iemand bereid te betalen is voor een huis. Als je een huis in Amsterdam wilt verkopen, kun je beter geen makelaar nemen die zijn business in Den Haag heeft. Tenslotte kun je zelf ook netwerken en een groter publiek laten weten dat je huis te koop staat door bijvoorbeeld advertenties op social media te zetten en familie, vrienden en kennissen in te lichten.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline