Tips om mollen snel & natuurvriendelijk te verjagen 0

Tips om mollen snel & natuurvriendelijk te verjagen

Steeds meer mensen hebben er tegenwoordig last van: mollen in de tuin. De afgelopen jaren is de populatie mollen in Nederland & België enorm gegroeid. Hierdoor ook het overlast wat ze veroorzaken. Het is voor iedere tuinliefhebber de grootste nachtmerrie om deze plaaggeesten in de tuin te ontdekken. Ze kunnen niet alleen binnen de kortste keren je gazon verpesten, maar ook nog eens wortels van planten en bomen lostrekken en zelfs de grond doen verzakken! Daarom kunnen we het ons voorstellen dat je deze beestjes zo snel mogelijk uit de tuin wilt krijgen. Maar hoe doe je dit snel & effectief, zonder dat je de natuur schaadt? Wij geven enkele natuurvriendelijke tips!

Mollen verjagen met carbid

Bij karbid schieten denken de meeste mensen direct aan een speciale traditie tijdens Oud & Nieuw. Hierbij wordt Karbid gebruikt om ‘kleine bommetjes’ te maken. De kunst is om de grootste knallen te maken en hiermee een hoop bewonderaars te trekken. Bij mollen carbid moet je echter wel aan een geheel andere oplossing denken. Alhoewel zij waarschijnlijk ook niet gediend zijn van harde knallen, zal dit ze niet direct uit de tuin wegjagen. Carbid schieten voor mollen heeft dan ook een heel andere functie.

Mollen carbid beschikt over een speciale samenstelling, waardoor deze, als hij met een vochtige ondergrond in aanraking komt, een chemische reactie veroorzaakt. Die chemische reactie veroorzaakt een zeer penetrante lucht waar iedere mol voor terugdeinst. Ondanks dat deze beestje slechtziend zijn, is er met hun reukorgaan namelijk niets mis. Bij carbid schieten voor mollen wordt er dus met dit reukorgaan rekening gehouden en de mollen op een natuur- en diervriendelijke wijze uit de tuin verjaagd.

Mollen verjagen met carbid

Een mollenval

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om de mol enkel te vangen en vervolgens vrij te laten. Helaas klinkt dit makkelijker dan het in werkelijkheid is. Mollen zijn zeer intelligente beestjes en laten zich niet zomaar vangen. Bovendien moet je heel snel zijn om de mol weer vrij te laten, anders loop je het risico dat deze alsnog overlijdt. Een mol moet namelijk vrijwel ieder uur iets eten om niet uitgehongerd te raken. Wist je dat een mol iedere dag meer dan de helft van zijn lichaamsgewicht moet eten om in leven te blijven? Geen wonder dat de tuin binnen mum van tijd een ravage is, want al die slakken en wurmen moeten toch ergens vandaan komen.

Lukt het je niet om de mol te vangen? Dan kun je nog altijd voor mollen verjagen met carbid kiezen. Net zo milieu- en diervriendelijk, maar iets minder moeilijk! Zo hoef je de mol niet te doden, maar ben je hier wel van verlost in de tuin.

Voorkomen is beter dan genezen

Wanneer er eenmaal mollen in je tuin aanwezig zijn, is het heel lastig om deze te bestrijden. Daarom zeggen wij altijd: voorkomen is beter dan genezen. Maar hoe zorg je ervoor dat mollen sowieso niet graag in jouw tuin verblijven?

De meest effectieve wijze is door mollengaas in de tuin te plaatsen. Hierdoor kunnen mollen niet lukraak gaten graven en wordt jouw tuin zeer onaantrekkelijk voor deze beestjes. Zo is de kans klein dat je met mollen carbid aan de slag moet gaan en houd je je tuin altijd netjes en molvrij!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline