Tips voor daten in de coronatijd 0

Tips voor daten in de coronatijd

Vóór corona was het al niet altijd even gemakkelijk om als vrijgezel anderen te ontmoeten. Maar inmiddels leven we al ruim een jaar met zeer grote vrijheidsbeperkende maatregelen en is het einde nog niet in zicht. Dit is voor de meeste mensen al verschrikkelijk, maar voor vrijgezellen misschien nog wel een tandje erger.

Hoe kun je immers over de gelegenheid beschikken om een nieuwe liefde te ontmoeten als alle sociale contacten verboden worden? Als je niet zomaar de kroeg in kunt lopen, naar een restaurant kunt gaan of simpelweg op de werkvloer kunt verschijnen? Welke mogelijkheden blijven er dan nog over? En als het je dan tóch gelukt is om een date te vinden, hoe pak je dit dan aan als je op 1,5 meter afstand moet blijven? Allemaal vragen, geen antwoorden. Hoog tijd om hier verandering in te brengen. Want daten in de coronatijd is nog steeds mogelijk! Hier vind je een aantal gouden tips.

Online daten

Door de coronacrisis zijn we des te meer gaan beseffen hoe fijn het is dat er zoveel digitale mogelijkheden zijn. Het is tegenwoordig een stuk gemakkelijker om te videobellen met naasten, te chatten of via social media op de hoogte te blijven. Stel je eens voor dat deze crisis twintig jaar geleden was gestart, dan had het toch een stuk eenzamer geweest. Naast al deze dingen is het natuurlijk ook nog steeds mogelijk om online te daten. 50 plus dating is zelfs populairder dan ooit. Dit komt misschien met name doordat er ook veel minder gelegenheid is voor deze leeftijdscategorie om nieuwe mensen te ontmoeten. Online kunnen ze toch nog kletsen en eventueel (rekening houdende met de maatregelen) afspreken.

50 plus dating

Neem echt de tijd om elkaar te leren kennen

De huidige maatregelen hebben natuurlijk enorm veel schade aangericht aan onze manier van leven. Maar er is ook één duidelijk voordeel: we zijn massaal op de rem gaan staan. Waar het leven eerst altijd te gehaast was en mensen omkwamen in de afspraken, is het nu een stuk rustiger en leren we te genieten van de kleine dingen. Zo ook tijdens het daten. Je hoeft niet direct iedere date samen te komen en steeds een stap verder te gaan. Wie zegt dat je niet gewoon rustig de tijd kunt nemen om elkaar écht te leren kennen? Dat is toch alleen maar beter? De tijd nemen om elkaar te leren kennen heeft inderdaad zo zijn voordelen. Voer lange gesprekken aan de telefoon, app over en weer of schrijf weer handgeschreven brieven en kaarten. Dat zal gegarandeerd indruk maken.

Spreek buiten af

Heb je via 50+ dating iemand ontmoet die je echt weet te raken en wil je toch een stap verder gaan en elkaar in het echt ontmoeten? Dan is het natuurlijk wel verstandig om je bij deze afspraak aan de coronamaatregelen te houden. Op dit moment geldt dat je met maximaal twee mensen mag afspreken buitenshuis. Daardoor is het een goed idee om gewoon lekker in de buitenlucht af te spreken. Ga wandelen in het bos, uitwaaien op het strand of ga gewoon een  blokje om je eigen huis. Zo leer je elkaar steeds beter kennen en doe je dit ook nog eens geheel coronaproof.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline