Tips voor een gezellige slaapkamer 0

Tips voor een gezellige slaapkamer

De slaapkamer wordt tegenwoordig een steeds belangrijker onderdeel van ons complete interieur. Waar deze ruimte tot enkele jaren geleden puur en alleen praktisch doel diende, zien we nu dat er steeds vaker wordt gekozen voor een volledig ingerichte slaapkamer. Voor wie wel eens in de wat duurdere hotels komt, heeft zich vast en zeker wel eens verbaasd over de inrichting van de kamers. Tegenwoordig zijn het namelijk het volledige woonkamers. Met een prachtige lederen relaxstoel om televisie in te kunnen kijken, een sprei voor over het bed en het sierkussen natuurlijk niet te vergeten. Wil jij nu ook zo’n ‘hotel chique’ slaapkamer? Dan is het goed om onderstaande tips toe te passen.

Begin met het opruimen

Een echt hotel chique slaapkamer kenmerkt zich door het feit dat deze netjes is opgeruimd. Dat betekent geen kleren op de grond en natuurlijk het bed netjes opgemaakt. Eventuele gordijnen die aanwezig zijn worden gelijkwaardig aan beide kanten tegelijk voor de ramen verwijderd en ook de kussens liggen netjes opklopt aan het hoofdeind. Dit zijn de allereerste stappen naar jouw hotel chique slaapkamer.

Ga aan de slag met sierkussens

Waar je doorgaans de sierkussens gebruikt voor de bank of de draaistoel voor de woonkamer, zijn ze ook bij uitstek geschikt voor het stijlen van de slaapkamer. Zo kun je er een aantal bij het hoofdeind neerleggen en een aantal bij het voeteneind. Vergeet deze kussens uiteraard voor het slapen gaan niet aan de kant te leggen en de volgende ochtend bij het opmaken van het bed weer netjes op de plek terug te leggen. Je zult zien dat het geheel al direct een stuk stijlvoller en dus ook sjieker oogt.

Accessoires voor op je slaapkamer

Veel mensen komen op de slaapkamer vaak niet verder dan een nachtlampje voor op het nachtkastje. Toch biedt de slaapkamer zoveel meer dan dat. Zo kun je kiezen voor een prachtige lamp voor boven het bed, maar doen ook verschillende kandelaars het altijd goed. Let er uiteraard wel op dat wanneer je de kaarsen ook daadwerkelijk aansteekt, je niet in slaap valt. Het is daarom dus ook aan te raden om ervoor te kiezen de kaarsen niet aan te doen of gebruik te maken van speciale kaarsen die werken op batterijen.

Meubels

Meubels zijn natuurlijk bij uitstek geschikt ter decoratie. Zo staat een sta op stoel elektrisch niet alleen ontzettend mooi, maar is deze ook nog eens praktisch ook. Zo heb je direct een handige opbergplek voor je kleding. Houd het uiteraard wel netjes, maar een broek over de leuning van de stoel kan nog prima.

Verlichting

Verlichting is net als in de woonkamer ook in de slaapkamer een allesbepalende factor. Uiteraard is het belangrijk dat je functionele verlichting in je slaapkamer hebt, maar daarnaast ook zorgt voor wat sfeervolle verlichting. Je zit er immers niet op te wachten dat wanneer jij of jouw partner een boek wilt lezen, de grote lamp aan moet blijven en de ander niet of nauwelijks in slaap kan komen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline