Tips voor een kleine badkamer 0

Tips voor een kleine badkamer

Alleen omdat je een kleine badkamer hebt, wil niet zeggen dat je stijl en functionaliteit moet opofferen. In dit artikel schetsen we de nieuwste designtrends die je moet weten om je kleine badkamer in 2021 op te fleuren.

Kleine badkamers kunnen veel praktische problemen opleveren en hierdoor loopt het vaak stuk met het interieur. Bij het ontwerpen van een kleine badkamer moet je namelijk veel beter nadenken over de plaatsing van de badmeubel. Vergeleken met een grotere badkamer kunnen kleine veranderingen in de plaatsing van een meubel een groot verschil maken voor het uiterlijk en gevoel van ruimte van in je kleinere badkamer.

Bij het indelen van je badkamer is het ook belangrijk om rekening te houden met de locatie van het huidige sanitair. Het verplaatsen van de leidingen in de badkamer, met name de toiletafvoer, kan duur zijn. Het resultaat is dat je het toilet, de wastafel en de douche of het bad waarschijnlijk op ongeveer dezelfde plaats wilt houden.

Hangende meubels

Een van de gemakkelijkste manieren om het gevoel van extra ruimte in je badkamer te creëren, is door het badmeubel van de vloer te tillen. Aan de muur opgehangen meubels zullen de hoeveelheid zichtbare vloer in je badkamer vergroten, wat de illusie van extra ruimte geeft. Hangende meubels maken het ook gemakkelijker om je badkamer schoon te houden.

Meubelmaat

Wanneer je meubels aan je badkamer toevoegt, is het kiezen van de juiste maat cruciaal. Als het wastafelmeubel te groot is, zal de badkamer krap en zelfs kleiner aanvoelen. Als je meubels te klein zijn, is de kans groot dat je niet genoeg ruimte hebt om alles wat je nodig hebt op te bergen, wat weer kan leiden tot rommel die je niet nodig hebt in een kleine badkamer!

Hoekfontein of hoekwastafel

Als je een kleine badkamer hebt, is het belangrijk om de beschikbare ruimte te maximaliseren. Een manier waarop je de ruimte efficiënt kunt gebruiken, zijn hoekfonteinen en wastafels.

Spiegels

Spiegels zijn een uitstekende manier om een kleine badkamer groter te laten lijken. Ze reflecteren niet alleen licht, maar geven ook de indruk van extra diepte. Kies bijvoorbeeld voor een frame-loze spiegel die zal helpen om een minimalistische, overzichtelijke look te creëren. Of als je echt de ruimte wilt maximaliseren, ga dan voor een badkamer spiegelkast.

Inbouwnis

Met een inbouwnis kan je op een voordelige manier extra opbergruimte creëren zonder een grote verbouwing.

Het grootste voordeel van een inbouwnis is dat het geen extra ruimte kost. In principe wordt een inbouwnis in je bestaande muur gebouwd. Let hier wel op dat de muur dik genoeg is voor een inbouwnis. Zo kan je makkelijk je douche artikelen in de muur plaasten.

Inbouwnissen bestaan in meerdere afmetingen en verschillende kleuren zodat de nis perfect aansluit bij je badkamerstijl.

Inbouwreserverolhouder

Met een inbouwreserverolhouder heb je een ruimtebesparend alternatief voor je toilet reserverolhouders. Zoals de naam al zegt, wordt de reserverolhouder in de muur ingebouwd. Alles wordt netjes weggewerkt achter de muur zodat je veel ruimte bespaard. Inbouw reserverolhouders zijn er in verschillende kleuren, zoals geborsteld RVS, mat zwart, geborsteld goud en zelfs wit. Zorg ervoor dat de kleur aansluit met je badkamer interieur.

Het nadeel van inbouw is natuurlijk het kostenplaatje. Door middel van inbouwproducten maak je wel maximaal gebruik van de relatief kleine badkamer. Maar als je toch bezig bent met verbouwen, is dit natuurlijk ontzettend praktisch waar je zeker geen spijt van zult hebben. Hopelijk hebben de bovenstaande tips je geholpen met je badkamer.

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline