Tips voor een stoere badkamer met een industrieel tintje! 0

stoere badkamer

De industriële woonstijl heeft al heel wat jaren enorm veel harten veroverd. Deze stijl is inmiddels al in heel veel verschillende Nederlandse woningen te vinden en de populariteit neemt nog altijd toe. Deze woontrend kenmerkt zich vooral door het gebruik van neutrale kleuren, de ‘less is more’ mentaliteit en robuuste materialen. Bovendien blijft deze populaire interieurstijl niet alleen maar beperkt tot de woonkamer, maar kan deze tegenwoordig in vrijwel iedere ruimte van het huis worden toegepast. Zelfs de badkamer is hierbij tegenwoordig een zeer populaire keuze.

Heb jij al gekeken naar de mogelijkheid om jouw badkamer een stoer en bovenal industrieel tintje mee te geven? Maar heb je geen idee waar je moet beginnen of hoe je dit aan moet pakken? In dit artikel geven we enkele tips hoe je jouw droom kunt verwezenlijken.

Bekijk het aanbod online

Online is er enorm veel te vinden over de industriële woonstijl. Ook kun je hier alvast bekijken wat het aanbod is. Een industrieel badkamermeubel is tegenwoordig helemaal niet meer zo lastig om te vinden. Sterker nog: er worden steeds meer robuuste en stoere materialen in de badkamer gebruikt. Daardoor passen deze meubels dan ook uitstekend bij de huidige woontrends. De badkamer is toe aan verandering. Weg met al dat saaie en degelijke wit, maar kies voor stoer sanitair en meubilair. Daarmee is de eerste stap naar een stoere en industriële badkamer al snel gezet.

Heb je het aanbod online goed bekeken? Print dan plaatjes uit van dingen die jouw interessant lijken en plak deze vervolgens op een groot vel papier. Denk niet alleen aan industriële badkamermeubels, maar ook aan verschillende tegels en kleurgebruik. Zo kun je een prachtige moodboard samenstellen en eventueel samen met je partner of gezin bepalen welke meubels en kleuren er precies gaan komen. Dat maakt het samenstellen van een industriële badkamer direct een stuk gemakkelijker.

Donker sanitair

Het gebruik van donkere kleuren in de badkamer is tegenwoordig helemaal hot. Wit is echt voorgoed verleden tijd. Daarom wordt het tijd om ook het tegelwerk en eventueel zelfs het sanitair te veranderen. Wist je dat zwevende toiletpotten in zwart en antraciet helemaal in zijn? Bovendien wordt het aanbod van donker sanitair in de badkamer ook nog eens steeds groter.

Veel mensen zijn bang dat donkere kleuren in de badkamer het geheel een beetje saai en misschien zelfs depressief maken. Niets is echter minder waar. Zwart geeft een prachtige luxe uitstraling en kan ook nog eens super sfeervol zijn. Natuurlijk betekent dit ook niet dat je je hele badkamer in zwart hult. Je kunt donkere tinten namelijk ook eenvoudig met andere kleuren combineren, waardoor het één sfeervol geheel wordt.

Less is more

Less is more is de belangrijkste eigenschap van iedere industriële ruimte. Dat geldt ook voor de badkamer. Dit betekent echter niet dat er totaal geen accessoires gebruikt mogen worden. Zolang deze accessoires maar een duidelijke functie bieden. Denk bijvoorbeeld aan een mooie houten ladder die dient als een handdoekenrekje of prachtige koperen kranen. Dit zijn allemaal extra sfeerelementen die een duidelijke functie hebben en de ruimte direct een geheel nieuwe uitstraling geven.

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline