Tips voor een succesvolle thuiscursus 0

thuis cursus

Het kan nooit kwaad om jezelf te blijven ontwikkelen. Veel mensen maken de fout om één opleiding af te maken en vervolgens hun hele leven hetzelfde te doen. Het gevolg is dat je je leven niet meer verrijkt. Je leert niks meer bij en het leven wordt een sleur. Door zelf te investeren in je eigen ontwikkeling, merk je dat je wereldwijs wordt en daardoor sneller kundig bent in meerdere richtingen. Bovendien kan je jezelf omhoog werken bij je huidige baas, door te investeringen in een goede opleiding. Ook als huisvrouw is het verstandig om je kennis up-to-date te houden. Als je weer wilt gaan werken als de kinderen groter zijn, is de kans veel groter dat je klaar bent voor de arbeidsmarkt als je daarvoor een kwalitatieve thuiscursus hebt gevolgd. Zo laat je zien dat je kennis heeft stilgestaan en dat je je bent blijven ontwikkelen, ook in de jaren dat je werkloos was.  Toch kan studeren in huis flink lastig zijn. In deze blog geven we je een aantal tips voor het volgen van en succesvolle thuiscursus.

Creëer een rustgevende werkplek

Na het lezen van een aantal positieve Soofos reviews, wist je het pas echt zeker! Je bent klaar om je huidige kennis te verbreden en je vleugels uit te slaan in meerdere richtingen. Het klonk allemaal heel mooi en zeer gemakkelijk, maar nu je hier eenmaal staat is het lastiger dan je had gedacht. Het werk thuis en op je eventuele huidige baan slokken veel energie op. Zoveel energie dat je niet weet waar je de tijd vandaan moet halen om ook nog eens aan je thuiscursus te werken. Een rustgevende werkplek kan hier enorm bij helpen. Kies bij voorkeur voor een gesloten ruimte, waarbij je geen zicht heb op de rest van het huishouden. Zo word je niet verleidt om ook nog eens een stofzuiger door het huis te halen, de vaatwasser uit te ruimen of boodschappen te doen. Geen afleidingen, enkel je cursus. Investeer in een goed bureau en een ergonomische bureaustoel. Zo heb je alles bij de hand om een aantal uurtjes intensief te studeren.

soofos

Tip: maak een planning en houd je hier ook aan. Plaats de planning in het zicht van al je huisgenoten. Zo weten zij ook wanneer jij bezig bent met zelfontwikkeling en storen niet mogelijk is.

Zie een studiedag ook als echte werkdag

Mensen die thuis studeren, maken al snel dezelfde fout als mensen die veel thuis werken. Je gaat immers al snel uitstellend gedrag vertonen en dingen doen, die eigenlijk niks te maken hebben met het volgen van een thuisstudie. Bedenk echter dat je op school of op een werkplek ook geen mogelijkheid hebt om de was te doen of even je favoriete televisieserie afkijken. Daarnaast kan je ook niet telkens een rook- of etenspauze houden. Maak een duidelijke planning voor jezelf en plan hier ook diverse pauzes in. Gebruik eventueel een timer om te laten weten dat het tijd is om weer aan de slag te gaan. Wie weet zijn de positieve NHA ervaringen dan binnen no-time ook voor jou van toepassing!

nha-opleidingen

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline