Tips voor het organiseren van een brunch in huis 0

Tips voor het organiseren van een brunch in huis

Een brunch is het perfecte idee voor vrijwel iedere gelegenheid. Of dat nu de naderende feestdagen zijn, een verjaardag of gewoon een leuke ontmoeting met familie en vrienden. Staat er binnenkort bij jou een afspraak op de agenda? En wil je jouw gasten dolgraag een heerlijke brunch voorschotelen, maar heb je geen idee hoe je dit moet aanpakken? Geen probleem! Met de volgende tips en brunch recept ideeën organiseer je met gemak de lekkerste brunch. Gewoon lekker vanuit huis!

Laat iedereen wat meenemen

Volgens Amerikaanse gebruiken is het heel normaal om iedereen wat eten mee te laten nemen naar een feestje. Zeker wanneer je gezamenlijk een maaltijd wilt nuttigen. Vraag daarom aan iedereen om zijn of haar eigen ‘signature dish’ mee te nemen. Dit kan een pan soep zijn, maar ook een aantal lekkere gevulde wraps, verschillende sandwiches of bladerdeeghapjes. Hierdoor zorg je voor meer variatie in het menu en haal je ook wat extra druk van de eigen schouders af.

Zorg er natuurlijk wel voor dat iedereen geïnformeerd is van hetgeen wat de ander meeneemt. Op die manier voorkom je dat dingen dubbel worden meegenomen. Maak bijvoorbeeld een groepsapp aan, zodat jullie kunnen doorgeven wat je meeneemt.

Voorkom ‘file’ aan de tafel

Wanneer je kiest voor een buffet, dan loop je natuurlijk het risico dat er ‘file’ ontstaat aan de tafel. Iedereen die tegelijkertijd zijn of haar bordje probeert vol te scheppen. Niet zo gezellig en gelukkig ook zeker niet nodig. Voorkom file aan de tafel door al het eten wat beter te spreiden en tegelijkertijd eventueel ook een extra tafel voor drankjes te maken. Zo hoeft zich niet iedereen zich om dezelfde tafel te verzamelen.

Kies voor variatie

De meeste mensen genieten tijdens een brunch juist enorm van allerlei verschillende kleine hapjes. Daarom is het goed om niet van één ding een hele lading te maken, maar van alles juist een klein beetje. Zo geniet je van een bonte verzameling van allerlei lekkers en is het nog nooit zo leuk geweest om je bordje vol te scheppen.

Let op eventuele dieetvoorschriften

Als je met een grote groep eet, dan is de kans groot dat er verschillende dieetvoorschriften zijn. Hoewel het overgrote deel alles kan en mag eten, zullen er wellicht ook mensen zijn die wegens allergieën of eigen overtuigingen bepaalde voedingsmiddelen niet kunnen eten. Dat hoeft natuurlijk geen probleem te zijn als je al voor veel variatie hebt gezorgd. Meestal zijn er dan alsnog wel dingen die zij kunnen eten.

Het wordt lastiger wanneer men geen gluten eet of geheel vegan is. In dat geval vallen heel veel dingen af. Dan is het beter om wellicht ook speciaal voor hun nog één of twee gerechten samen te stellen.

Let wel op dat je bij allergieën bepaalde voedingsmiddelen apart zet. Zeker wanneer je alle hapjes graag op een etagère plaatst. Zelfs wanneer deze niet in aanraking is gekomen met de ‘verboden’ voedingsmiddelen, kan dat wel gebeuren wanneer ze naast elkaar op een plateau staan. Voor de veiligheid is het dan ook goed om deze hapjes gescheiden te houden.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline