Tuinstoelen kopen voor de komende lente, 4 handige tips! 0

tuinstoelen kopen

Nog enkele weken wachten en het is eindelijk zover: de lente begint! Wanneer we op dit moment naar buiten kijken is dat waarschijnlijk moeilijk voor te stellen. Het weer is grijs, koud en nat. Niet echt het weertype waar je op zit te wachten. Het doet je ook nog niet echt verlangen om aan het werk te gaan in de tuin. Toch is het nu het juiste moment om de tuin flink aan te pakken. Natuurlijk is het nog niet verstandig om al nieuwe planten te plaatsen, er kan immers nog genoeg vorst komen. Je kunt echter wel de huidige tuinmeubelen eens flink onder de loep nemen. Na enkele jaren alle weersomstandigheden getrotseerd te hebben, kunnen zij in kwaliteit en uitstraling inleveren. In dat geval is het hoog tijd om nieuwe tuinmeubels aan te schaffen.

Zijn jouw tuinstoelen nodig aan vervanging toe? Maak dan gebruik van de volgende 4 handige tips, zo maak jij de tuin alvast lente- en zomerproof!

1. Maak een wensenlijstje

Allereerst is het belangrijk om een wensenlijstje op te stellen. Waar moeten jouw Karwei tuinstoelen aan voldoen? Ben je op zoek naar een tuinstoel die in meerdere standen gezet kan worden, wil je deze als ‘loungestoel’ gebruiken of zoek je meer naar de praktische kant als je buiten een maaltijd verorberd? Zet duidelijk voor jou op een rijtje waar een tuinstoel aan moet voldoen. Zo wordt het aanbod direct een stuk beperkter, waardoor het kopen van een nieuwe tuinstoel eenvoudiger zal zijn.

tuinstoel karwei

 

2. Materiaalkeuze

Tuinstoelen zijn verkrijgbaar in alle soorten, maten én materialen. De materiaalkeuzes zijn talrijk. Ieder materiaal kent zijn eigen voor- en nadelen. Veel hangt af van eigen smaak, maar ook van de interieurstijl van de tuin. Verdiep je goed in de verschillende materialen en bedenk hoe belangrijk het is dat deze bij de rest van het tuininterieur past. Hou ook rekening met het benodigde onderhoud. Een houten tuinstoel zal logischerwijs om meer onderhoud vragen dan een kunststof variant. Ben jij bereid om dit onderhoud te geven?

3. Kies een stijl die bij jou past

Tuinstoelen, loungesets of gehele tuininterieurs, je vindt ze in alle soorten en maten. De tuin wordt ook wel eens het verlengstuk van de woning genoemd. Daarom kiezen veel mensen ervoor om hun huidige woonstijl ook in de tuin door te voeren. Kies bijvoorbeeld voor houten of rieten tuinmeubelen in een landelijke woning of ga voor metaal en zwart, passend bij de industriële woonstijl. Je kunt het werkelijk zo gek niet bedenken of het is mogelijk. Laat je daarom verrassen door alle mogelijkheden en kies een stijl die bij jou past, zo voel je je pas echt thuis in eigen tuin!

tuinstoelen stijl

4. Hoeveel tuinstoelen heb ik nodig?

Natuurlijk is ook de praktische kant van tuinstoelen van belang. Hoeveel tuinstoelen heb je bijvoorbeeld nodig om met het hele gezin in de tuin te eten? Brengen jullie graag tijd in de tuin door met vrienden en familie? Zorg er dan voor dat je extra tuinstoelen aanschaft. Liever een extra stoel dan te weinig zitplaats, nietwaar?

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline