Tuintegels reinigen? Zo pak je dat aan! 0

In de lente krijgen de meeste mensen massaal de schoonmaakkriebels te pakken. Het hele huis wordt op z’n kop gezet en ook de tuin wordt niet vergeten. Er is immers niets fijner dan een nieuw seizoen met een frisse tuin en woning te beginnen. Toch kan dit nog best wel een flinke klus zijn. Gedurende de wintermaanden wordt er over het algemeen weinig liefde in de tuin gestopt. Daardoor moet er in het voorjaar extra hard gewerkt worden om deze weer in optimale conditie te krijgen. Groene aanslag op de tuintegels kunnen dan al snel roet in het eten gooien. Want hoe maak je deze schoon? Met de volgende praktische schoonmaaktips geniet jij binnen no-time van een verzorgde en frisse tuin!

Handig tuingereedschap

Tuintegels schoonmaken doe je natuurlijk met het beste tuingereedschap. Uiteraard zijn er ook andere middeltjes, maar deze werken meestal minder effectief en kosten ook nog eens enorm veel tijd. Met bijvoorbeeld een hogedrukreiniger heb jij de tuintegels in mum van tijd schoon.

hogedrukreiniger

Weet je niet zeker welk tuingereedschap van pas komt? Of twijfel je tussen verschillende soorten gereedschap? Neem dan gerust contact op met een specialist in tuingereedschap. Zij kunnen je precies vertellen welk gereedschap voor jouw klus de beste oplossing is.

Mossen en algen

Heb je veel last van mossen en algen in de tuin? Goed nieuws! Deze zijn namelijk zeer eenvoudig te verwijderen. Zelfs zonder professioneel tuingereedschap. Vul een pan met water, breng deze aan de kook en giet het over de algen. Laat het even weken en gebruik vervolgens een krabbertje om de aanslag van de tegels te verwijderen.

Schoonmaakmiddelen

Veel mensen grijpen naar schoonmaakmiddelen om de groene aanslag van hun tuintegels te verwijderen. Hier moet je echter wel mee oppassen. Er zijn namelijk schoonmaakmiddelen die de kwaliteit en kleur van je tegels negatief kunnen beïnvloeden. Goede voorbeelden van middelen die je niet moet gebruiken zijn chloor en zout. Deze middelen werken misschien wel heel effectief, maar kunnen tegelijkertijd de kleur van jouw tegels doffer maken. Bovendien is het resultaat onherstelbaar, wat natuurlijk enorm zonde zal zijn.

Wil je toch van schoonmaakmiddelen gebruik maken? Kies dan bij voorkeur voor minder agressieve middelen. Denk hierbij aan groene zeep of schoonmaakazijn. Dit kun je eenvoudig mengen met een emmer kokend water en over de aanslag gieten. Laat het sopje eventjes inwerken en gebruik vervolgens een harde bezem om de aanslag weg te vegen.

Laat de schoonmaakmiddelen nooit opdrogen, want dit kan de uitstraling van de tuintegels beïnvloeden. Spoel het geheel daarom direct na de schoonmaakbeurt na met warm water. Zo behoud je de kwaliteit van je tuintegels en geniet je direct van een fris en mooi resultaat.

Schakel een expert in

Wil je jezelf niet aan deze klus wagen? Schakel dan een hovenier of andere tuinexpert in. Zij beschikken over al het juiste tuingereedschap en kunnen de klus waarschijnlijk in enkele luttele uurtjes klaren. Zo weet je zeker dat het resultaat naar wens is en hoef je niet bang te zijn om de kwaliteit van de tegels te beïnvloeden.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline