Een veilige balustrade als onderdeel van het ontwerp 0

Balustrade

Voor velen de oh-zo-herkenbare waarschuwingsborden met daarop de tekst: “Safety First” of “Bouwplaats betreden op eigen risico”. Ze staan er niet voor niets. Er kunnen zich, in het bijzonder op bouwplaatsen, situaties voordoen waarbij het erg belangrijk is dat er wordt gelet op waar men de voeten neerzet. Voor, tijdens maar ook na het afronden van een project is het belangrijk dat een situatie veilig is. In de ontwerpfase dienen dan ook alle aspecten en details voor extra veiligheid, hoe klein ook, meegenomen te worden. Eén van deze onderdelen kan de plaatsing van een balustradesysteem zijn.

Balustrades, de beveiliging bij hoogteverschillen

Door de jaren heen wordt er bij de bouw van een object gebruik gemaakt van hoogteverschillen. Voor mensen die zich aan de hoge zijden bevinden – of het nu is op een vliegveld, winkelcentrum, flat of enkele woning – een railing is bij uitstek de manier ter beveiliging tegen vallen. Ook al bestaan gebouwen met verdiepingen al voor zover de geschiedenis teruggaat, de veiligheidseisen zijn met name de laatste jaren flink aangescherpt. Waar je oorspronkelijk begaanbare daken zag zonder een enkele vorm van balustrade, wordt dat hedendaags bij het inbrengen van een bouwplan absoluut niet goedgekeurd. Streng? Nee, ontzettend logisch. Een balustrade is dan ook zeker aan te raden. Let hierbij wel op het feit dat u kiest voor een gecertificeerd product. Zo zijn de gecertificeerde railingsystemen van Q-Railing:

  • Doordacht in design
  • Van ultieme kwaliteit
  • Snel te monteren
  • Maximaal veilig

100% veilig betekent uiteraard niet een 100% garantie dat niets kan gebeuren. Vele situaties zijn uitgedacht, maar met gevaarlijke capriolen houden zelfs de meest veilige balustrades geen stand. Mensen zullen altijd moeten blijven opletten, maar het gevaar is voor het grootste deel geweken.

Glasbalustrade buiten

Soorten balustrades

Een balustrade dient zoals benoemd als veiligheid tegen vallen. Met name gevestigd rondom een balkon, galerij, etage, trap, bordes, brug of ravijn. Balustrades, ook wel relingen genoemd, zijn er in vele soorten en maten. Want ook of de balustrade geschikt is voor binnen of buiten speelt een rol. Wat bij iedere railing gelijk is, is de bovenkant, waar een balk dienst doet als leuning of houvast. De ruimte onder de leuning kan verschillen, veelvoorkomend zijn balustrades van glas, plastic of met een rasterwerk van spijlen. Binnen een specifieke balustrade zijn diverse soorten systemen waaruit uiteindelijk de definitieve keuze gemaakt kan worden.

Zoals u leest is veiligheid ontzettend belangrijk. Balustrades bieden de ultieme veiligheid bij hoogteverschillen en – niet geheel onbelangrijk – leverbaar in diverse designs.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline