Zoek verkoeling met een zwembad in de tuin 0

De afgelopen maanden hebben we al kunnen genieten van uitzonderlijk mooi zomerweer. Nederland is in de ban van hittegolf na hittegolf en we kunnen niet genoeg krijgen van alle mogelijkheden die dat biedt. Toch is het soms ook lastig om voor voldoende afkoeling te zorgen. Op het heetst van de dag zit je het liefst samen met het gezin voor de ventilator of airco. Dat is uiteraard hartstikke zonde als er buiten ook heel veel lol te beleven is! Met een zwembad in de tuin vind je de verkoeling die je zoekt én heb je gegarandeerd urenlang speelplezier. Een zwembad kopen gaat echter niet over één dag ijs. Er zijn immers zoveel verschillende soorten dat het lastig is om te bedenken welke echt bij jou en je gezin past. In dit artikel vertellen we je waar je op moet letten bij het kopen van een zwembad.

Voor hoeveel personen een zwembad kopen?

Allereerst is het belangrijk om te bedenken voor hoeveel personen je een zwembad wilt kopen. Als het zwembad voor het hele gezin geschikt moet zijn moet je uiteraard een veel grotere dan als het zwembad alleen gebruikt gaat worden door kleine kinderen. Wij raden aan om, zeker met deze warmte, gebruik te maken van opzetzwembaden. Dit zijn robuuste zwembaden die niet alleen van een zeer lange levensduur genieten, maar ook nog geschikt zijn voor het hele gezin. Zo kan jij verkoeling zoeken terwijl de kids heerlijk aan het ravotten zijn in het water en ben je klaar voor urenlang speelplezier met een zwembad in eigen tuin.

opzet zwembad

Een zwembad voor eenmalig gebruik?

Er zijn genoeg mensen in Nederland die een zwembad na een keer gebruiken alweer in de berging gooien om er niet meer naar om te kijken. Dat is ook helemaal niet erg, want één dag genieten van een zwembad in de tuin is vaak al voldoende om even lekker af te koelen. Het is echter wel zo dat je met dit gebruik naar een heel andere collectie zwembaden moet kijken dan de intensieve gebruikers zullen doen. Als je het zwembad niet vaak gaat gebruiken of zelfs na een weekje alweer in de prullenbak gooit, is een opblaasbaar bad meer dan voldoende. Een zwembad kopen voor intensief gebruik is vaak wat lastiger. Zwembaden gaan immers al gauw lek en elke maand een nieuw zwembad kopen is ook niet iets waar je op zit te wachten. Een opzetzwembad is in dit geval altijd een goed idee. Dit zijn zeer duurzame zwembaden die enorm lang meegaan. Bovendien zijn ze in alle maten verkrijgbaar en kun je het qua prijs zo gek maken als je zelf wilt.

Zwembadpomp of filter?

Bij intensief gebruik van een zwembad in eigen tuin is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat het water schoon blijft. Zeker bij langdurig warme temperaturen kan het water snel vervuild worden en zelfs ziek raken. Dit wil je uiteraard voorkomen. Om het water fris te houden is het van essentieel belang dat je gebruik maakt van een filter en het water regelmatig controleert met teststrips. Zo ben je altijd op de hoogte van de pH-waarde van het zwembad. Ook chloortabletten helpen het water te beschermen tegen ziektekiemen en vervuiling.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline