De verschillende toepassingen van vurenhout in en om huis 0

vurenhout

Vurenhout is de meest bekende houtsoort in Nederland. De afgelopen jaren is het gebruik van hout en het maken van eigen meubels, deurposten en andere elementen in en om huis enorm populair geworden. We willen meer besparen op de kosten van onze woning en tegelijkertijd ook meer natuur in huis halen. Dit zien we dan ook duidelijk terug in de huidige populaire woontrends. Vrijwel elke woontrend is tegenwoordig gebaseerd op het idee dat de natuur een centrale rol in huis moet spelen. Als je zelf ook nog eens onwijs handig bent, is deze trend de ideale uitkomst. Je kunt niet alleen veel geld besparen, maar je kunt ook nog eens naar lieve lust klussen! Vurenhout wordt gebruikt voor meerdere toepassingen in en rond het huis. In deze blog vertellen we waar je vuren balken voor kunt gebruiken en wat de voordelen zijn van deze bijzondere en populaire houtsoort.

vurenhout structuur

De verschillende toepassingen van vurenhout

Vurenhout kan voor tientallen verschillende klussen gebruikt worden. Zo wordt deze vaak door professionele klussers in de bouw gebruikt, maar kan vurenhout ook heel goed toegepast worden door de vakkundige doe-het-zelver binnenshuis. Wij geven je alvast een greep uit de collectie van verschillende toepassingen: het maken van kleine (tuin)meubels, het maken van balken en planken, lijstwerk, kozijnen, ramen, deuren, trappen, vloeren, wandbetimmeringen en emballage. Vurenhout is een enorm veelzijdig houtsoort en kan vrijwel voor elke klus ingezet worden. Als geoefende doe-het-zelver doe je er dan ook goed aan om altijd een paar vuren balken in huis te hebben. Deze komen immers altijd wel een keer van pas!

De voordelen van vurenhout

Vurenhout is ontzettend veelzijdig en makkelijk in gebruik, maar wist je dat dit houtsoort over nog veel meer andere voordelen beschikt? Wij hebben ze voor jou op een rijtje gezet:

  • Vurenhout is ontzettend gemakkelijk te bewerken. Dit kan zowel machinaal als met de hand gedaan worden. De ultieme bewerkelijkheid van deze houtsoort is ideaal in de bouw of voor de handigheid van een doe-het-zelver.
  • Vurenhout is geurloos. Als je natuur in huis wilt brengen, is het natuurlijk niet de bedoeling dat je dit veel te letterlijk neemt. Zo zijn er ontzettend veel onbewerkte houtsoorten die een sterk odeur met zich mee brengen. Dit is echter niet zo fijn in een woning en kan te overheersend zijn. Vurenhout is gelukkig geurloos en kan met gemak in elke (kleine) ruimte geplaatst worden, zonder dat deze overlast kan veroorzaken door het verspreiden van wel heel natuurlijke luchtjes.
  • Spijkeren en schroeven is mogelijk. Let er wel op dat vurenhout enigszins splijtgevoelig kan zijn. Het is dan ook van cruciaal belang dat er veilig omgesprongen wordt met het hout.
  • Vurenhout kan zowel binnen als buiten gebruikt worden. Let er hierbij wel op dat het hout ge├»mpregneerd moet worden, alvorens deze buitengezet wordt. Zo behoud je de natuurlijk schoonheid van het vurenhout en voorkom je dat de kwaliteit achteruit gaat.

Vurenhout schaf je gemakkelijk aan bij een houtgroothandel. Schroom je ook niet om vragen te stellen over de kwaliteit van het hout of de gereedschappen die je kunt gebruiken. De vakmensen in een speciaalzaak kunnen jou helpen bij het maken van de beste keuzes. Zo kan jij vurenhout gemakkelijk

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline