Vochtproblemen in de kruipruimte: zo los je dat op! 0

kruipruimte

De kruipruimte is vaak een vergeten ruimte in een woning. Dit terwijl hij een belangrijke functie vervult: het beschermen van de belangrijkste leidingen die door jouw woning lopen. Tevens is de vochtigheidsgraad hier van essentieel belang voor het klimaat in de woning zelf. Als je regelmatig last hebt van stilstaand water in de kruipruimte stijgt ook de luchtvochtigheidsgraad in het huis. Hierdoor krijgen schimmels de kans om te groeien en kunnen houten vloeren gaan rotten. Het gevolg hiervan is dat er een ongezonde leefomgeving ontstaat. Uiteraard kun je aan de slag gaan met het plaatsen van vochtvreters en ingewikkelde ventilatiesystemen, maar dat moet eigenlijk helemaal niet nodig zijn. Beter is om het probleem bij de basis aan te pakken. Beton storten in de kruipruimte is een goede oplossing om alle bovenstaande problemen in 1 klap te verhelpen. Als je besluit om over te gaan op deze rigoureuze oplossing voor je problemen staat je nog 1 belangrijke beslissing te wachten: gebruik je schuimbeton of gewoon beton? Schuimbeton heeft een gehele andere samenstelling dan gewoon beton. Als je liever gaat voor gewoon beton kan je gemakkelijk en voordelig terecht bij Mollie Beton. Dit is tevens ook een dienst van Faber.

Wat is schuimbeton eigenlijk?

We spraken al eerder in dit artikel over de toepassing van schuimbeton om de kruipruimte mee op te vullen. Veel mensen zijn echter nog niet bekend met deze vorm van beton, ondanks dat deze steeds populairder wordt in gebruik. We zien dat deze methode vaak wordt gebruikt bij het plaatsen van een renovatievloer. Veel woningen beschikken immers over houten planken als basis van hun woning. Het nadeel van hout is dat dit materiaal zeer gevoel is voor houtrot en schimmels. Zeker als er vocht blijf staan in de kruipruimte is de kans groot dat de houten structuur onder woning helemaal wegrot. In veel van deze gevallen wordt schuimbeton gebruikt. Schuimbeton is een bijzonder mengsel van cement en water dat hetzelfde effect bereikt als de traditionele betonvloer. Het voordeel van schuimbeton is dat dit in de meeste gevallen een stuk voordeliger is. Tevens is het door het lichte materiaal en de makkelijke werkwijze ook nog eens zeer fijn om zelf mee te werken en dat scheelt je uiteindelijk een hoop (arbeids)kosten.

Schuimbeton-plaatsen

De voordelen van een betonnen kruipruimte

Er zijn huiseigenaren die regelmatig last hebben van hoogstaand water en hierdoor een vochtige kruipruimte. Als hier niets aan gedaan wordt kan het de wooncomfort van de woning enorm verminderen. Dit vocht trekt immers op naar boven, waardoor je last kan krijgen van krakende en rottende vloeren. Tevens is het mogelijk dat er zelfs schimmel ontstaat op de muren en kozijnen door de hoge vochtigheidsgraad in de woning. We hoeven niet uit te leggen wat voor effect dit kan hebben op jouw gezondheid. We geven uiteraard wel toe dat het storten van beton in de kruipruimte niet zomaar een oplossing is. Dit is een bijzondere investering en kan aardig in de papieren lopen. Je wilt hier dus ook wel wat voor terugkrijgen. Maar wat zijn dan eigenlijk de voordelen van een betonnen kruipruimte?

  • De kruipruimte wordt voorzien van een laag beton, waardoor de leidingen minder belast worden met rot en optrekkend vocht. Hierdoor verminder je het risico op kapotte leidingen en dat scheelt je op langer termijn geld.
  • Beton is ongevoelig voor rot of schimmels. Hierdoor creëer je op langer termijn een veiliger en gezondere leefomgeving voor jou en je overige gezinsleden.
  • Door het gebruik van beton kan je je woning beter isoleren. Hierdoor zal de energierekening op langer termijn een stuk lager uitvallen en bespaar je een hoop kosten. Uiteindelijk zal je de kosten van deze renovatie er zelfs geheel uit kunnen halen!
Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline