Voor- en nadelen van een dakkapel 0

voor en nadelen dakkapel

Het plaatsen van een dakkapel is dé ideale manier om onder het schuine zolderdak meer bruikbare meters te creëren. Naast de bruikbare meters die een dakkapel oplevert zijn er nog veel meer voordelen. In dit artikel hebben wij alle voor- en nadelen van een dakkapel verzameld. Lees verder en kom de belangrijkste plus- én minpunten te weten!

Voordelen van een dakkapel

Het plaatsen van een dakkapel heeft een groot aantal voordelen. Hieronder hebben we ze voor je op een rijtje gezet.

Meer ruimte

De voornaamste reden om een dakkapel te plaatsen is het creëren van meer beloopbaar oppervlak. Schuine daken zorgen er vaak voor dat zolders niet of weinig gebruikt worden, wat natuurlijk enorm zonde is. Over het algemeen zijn zolders erg ruim en kan je er dus prima gebruik van maken. Met een dakkapel op je dak kan je op meer plekken staan en vergroot je dus de bruikbare ruimte op je zolder.

Meer licht op zolder

Een dakkapel plaatsen zorgt voor meer licht op zolder. Door de vaak grote ramen heb je direct veel meer lichtinval op zolder bij het plaatsen van een dakkapel. Zolders zijn niet meer zo donker als voor het laten plaatsen. Tegenwoordig zijn er zelfs dakkapellen verkrijgbaar met een lichtstraat in het dak. Deze lichtstraat zorgt voor nog meer lichtinval.

Stijging van woningwaarde

Naast de vele praktische voordelen zorgt het plaatsen van een dakkapel ook voor een financieel voordeel. Een nieuwe dakkapel zorgt dan ook voor een hogere verkoopwaarde van je woning. Zeker als je op den duur van plan bent om je woning te verkopen is dit een groot voordeel om te kiezen voor een dakopbouw.

Bespaar energie

Doordat er meer licht inval is hoef je minder vaak lampen aan te zetten op zolder. Dit zorgt voor energiebesparing. Dat natuurlijk goed is voor jouw portemonnee en het milieu, ideaal dus!

meer ruimte dakkapel

Nadelen van een dakkapel

Ondanks dat het plaatsen van een dakkapel meer en grote voordelen dan nadelen oplevert hebben we hieronder ook een aantal nadelen voor je op een rijtje gezet.

Grote investering

Een dakkapel is voor velen een flinke investering. Bij het verkopen van je woning verdien je deze investering wel weer terug, maar je moet de dakkapel natuurlijk wel eerst kunnen betalen.

Overlast tijdens het plaatsen

De rommel en het geluidsoverlast tijdens het plaatsen is natuurlijk een tijdelijk nadeel. Maar dat maakt het niet minder vervelend. Het plaatsen kan meestal binnen één dag, maar zorgt natuurlijk wel voor wat rommel en geluidsoverlast.

Gehorig

Bij het kiezen van een dakkapel is het belangrijk om te kiezen voor een goed geïsoleerd model. Dit zorgt niet alleen voor een hoger wooncomfort en minder energiekosten, maar ook voorkomt dit dat het dakkapel erg gehorig is. Een goed geisoleerde dakkapel zorgt ervoor dat het minder gehorig is.

Onderhouden

Net als vele andere delen van je woning moet ook een dakkapel onderhouden worden. Wil je zo min mogelijk onderhoud? Dan is het verstandig om te kiezen voor een kunststof dakkapel. In vergelijking met een dakkapel.

dakkapel plaatsen voordelen

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline