De voordelen van shutters in huis 0

shutters huis keuken

Het vinden van de juiste raambekleding voor je woning kan een hels karwei zijn. Er zijn zoveel verschillende soorten dat je al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Één van de populairste raambekleding soorten van dit moment zijn de shutters. Shutters kennen we misschien allemaal wel van Mediterrane taferelen in Zuid-Frankrijk en Italië. Anno 2018 veroveren ze echter ook de harten van heel veel Nederlanders. Inmiddels pronken er ontzettend veel shutters op onze woningen. Hoog tijd dus voor een inspirerend en informatief artikel over deze bijzondere vorm van raambekleding. Want wat maakt shutters zo populair? Waarom luidt ons advies: koop shutters vandaag nog? Wat zijn nu precies de voordelen van shutters in huis?

Met licht spelen

Shutters behoren tot één van de weinige raambekleding soorten waarbij het mogelijk is om met lichtval te spelen. Bij de meeste raambekleding zijn er slechts twee mogelijkheden: open of dicht. Met shutters is het mogelijk om de lamellen in bepaalde hoeken te zetten om zo met het lichtval te spelen. Zo bepaal je zelf hoeveel privacy op dat moment nodig is en wat de hoeveelheid licht moet zijn. Vooral in donkere woningen kunnen shutters hun werk goed verrichten. Ook in bepaalde woontrends, zoals de Scandinavische woonstijl, zijn shutters bij uitstek geschikt.

Shutters werken als raamdecoratie

Naast de praktische voordelen zijn shutters ook nog eens zeer sfeervolle blikvangers en dienen ze als de ultieme raamdecoratie. Ze geven je woning een geheel andere uitstraling. Een uitstraling die je met een andere vorm van raambekleding niet gauw kunt evenaren.

shutters raamdecoratie

Shutters vermeerderen de waarde van de woning

Wist je dat shutters de waarde van je woning kunnen verhogen? Dit omdat ze zeer duurzaam zijn. Ze gaan heel lang mee en kunnen bovendien hun steentje bijdragen aan de isolatie van de woning. In de zomers houd je de zon gemakkelijk weg uit de woning, waardoor de kamer nooit te warm wordt. In de winters houden de shutters alle tocht en koelte van buiten tegen. Hierdoor profiteer je altijd van een aangename temperatuur in eigen huis.

Shutters zijn gemakkelijk schoon te maken

Het schoonmaken van raambekleding is nooit gemakkelijk. Gordijnen zijn moeilijk te wassen en laten we over rolgordijnen niet eens beginnen! Shutters zijn daarentegen onwijs gemakkelijk om schoon te houden. Een vochtig doekje langs de lamellen halen is voldoende om ze stof- en vlekvrij te houden. Ideaal voor gezinnen met kleine kinderen. Bovendien is het ook een fijn alternatief als je last hebt van een stofallergie. Zo houd je de woning gemakkelijk stofvrij en hoef je je geen zorgen te maken over lastige schoonmaakklusjes.

Shutters zijn vrijwel overal te plaatsen

In tegenstelling tot andere vormen van raambekleding zijn shutters op vrijwel elke type raam te plaatsen. Vooral voor mensen die wonen in een huis met aparte ramen zijn shutters een uitkomst. Denk maar eens aan ronde- of zeer hoge ramen. Het is altijd lastig om hier de juiste raambekleding voor te vinden. Shutters kan je gemakkelijk op maat laten maken bij Shutterkoning.com en zijn voor vrijwel elk raam te bevestigen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline