Wat zijn de voordelen van een elektrische fiets? 0

Wat zijn de voordelen van een elektrische fiets

In de afgelopen jaren zijn steeds meer fietsers overgestapt van een normale fiets naar een fiets met trapondersteuning, beter bekend als de elektrische fiets of e-bike. Waren het in de voorgaande jaren vooral senioren die een elektrische fiets kochten, zijn het tegenwoordig vooral jongeren en forensen die een e-bike specialist bezoeken. Forensen die ondanks Corona nog op het werk verwacht worden kiezen de afgelopen twee jaar vaker voor een elektrische fiets dan het openbaar vervoer. Wil je zelf ook een elektrische fiets aanschaffen, maar weet je nog niet zeker of een elektrische fiets bij je past of waar je hem moet kopen? Wij helpen je graag op weg!

Wat is een elektrische fiets?

Een elektrische fiets is een fiets met trapondersteuning. Dit betekent dat je fiets elektrische ondersteuning geeft bij het fietsen. Op een elektrische fiets moet je daarom altijd zelf trappen. De energie voor de ondersteuning is opgeslagen in een accu. Deze is meestal geplaatst onder de bagagedrager. De accu levert stroom aan de motor. De meeste elektrische fietsen hebben een motor in het voorwiel of tussen de trapas. We spreken dan over een voorwiel- of middenmotor.

Waarom een elektrische fiets?

Een elektrische fiets heeft veel voordelen. Om te beginnen de voordelen voor je gezondheid: een elektrische fiets is ideaal voor iedereen die gezondheid en conditie op pijl willen houden. Vaak wordt gedacht dat een elektrische fiets je lui maakt. Niets is minder waar, want uit onderzoek is gebleken dat bezitters van een elektrische fiets váker fietsen en ook nog eens méér kilometers afleggen. Uit een onderzoek van TNO bleek dat proefpersonen die een jaar op een elektrische fiets stapten fitter werden!

Naast lichamelijk voordeel heeft een elektrische fiets ook voordelen voor je geestelijke gesteldheid. Wie frequent fietst slaapt namelijk beter, waardoor je je overdag beter voelt. Daarnaast verkleint regelmatig fietsen, ook op een elektrische fiets, de kans op hartfalen en diabetes type 2. Genoeg motivatie dus om op de elektrische fiets te stappen!

Waar koop je een elektrische fiets?

Dat een elektrische fiets veel voordelen zal duidelijk zijn, maar een elektrische fiets kopen is echter wel een investering. Het is daarom raadzaam om van tevoren goed uit te zoeken waar je je elektrische fiets gaat kopen. Zorg dat je altijd een proefrit mag maken op meerdere elektrische fiets. Zo leer je het verschil kennen tussen de verschillende aandrijfsystemen en ervaar je het rijgedrag per fiets zelf. Een gespecialiseerde fietsenzaak zal je tijdens een adviesgesprek altijd gelegenheid geven om in eigen tempo meerdere fietsen te testen. Zo maak je een weloverwogen keuze en rij je de komende jaren op de elektrische fiets die het beste bij jou past!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline