De voordelen van een veranda aan je woning 0

veranda

Een veranda is bijna bij iedere woning mogelijk met een tuin. Deze ruimte kan dan functioneren als de overgang van huis naar de tuin. Hoewel het enige tijd heeft geduurd voordat ook in de Nederland deze voorziening gebruikelijker werd, komt deze nu steeds vaker voor op het wensenlijstje. Een veranda heeft natuurlijk ook een aantal belangrijke voordelen. Het eerste waar je aan denkt is dar je heerlijk beschut kunt zitten en veel langer van je tuin en het mooie weer kan genieten. Maar er zijn nog meer voordelen die we voor je op een rijtje hebben gezet.

Een veranda levert een waardestijging op van je huis

Een goed aangelegde veranda zorgt ervoor dat de waarde van de woning stijgt. Het is steeds meer een gewild onderdeel van de tuin en voor veel potentiële kopers dus een pluspunt als jouw woning daarover beschikt. Het is niet altijd exact in bedragen vast te leggen, maar je kunt ervan uitgaan dat de aanlegkosten van een goed onderhouden veranda volledig kunnen worden opgenomen in de waarde van de woning. Vergeet derhalve ook zeker niet om de opstalverzekering aan te passen indien dit volgens de voorwaarden noodzakelijk is of gebruik dit moment om een nieuwe opstalverzekering van Diks af te sluiten.

 

Isolatie en besparing van energie

Misschien had je daar nog niet eens over nagedacht: energiebesparing. Een veranda werkt als een extra isolatielaag voor je woning. Vooral als je hebt gekozen voor een veranda met glazen pui zal je het effect duidelijk merken in je energierekening. Maar ook een compleet houten veranda zal voor isolatie zorgen. Dat houdt ook verband met het feit dat de wind die langs het huis waait wordt gebroken. Dat zorgt voor beduidend minder warmteverlies dan bij een onbeschermde muur.

Genieten tijdens elk weertype

Genieten van buiten kunnen zijn doen we toch allemaal. Maar de zomers zijn natuurlijk niet allemaal zo bijzonder als die van 2018. Met een veranda kun je praktisch altijd buiten zitten als de temperatuur aangenaam genoeg is. Je zit beschut. Door de overkapping heb je geen last van de regen en nauwelijks van de wind. Wil je op je veranda knusse momenten doorbrengen als de temperaturen omlaaggaan? Er zijn ook veranda’s met verwarming, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een vuurkorf of een buitenhaard om het knus te houden. Ook verlichting is tegenwoordig met de moderne led-technologie een optie die duurzaam en zuinig kan plaatsvinden door bijvoorbeeld gebruik te maken van zonnecellen.

veranda voordelen

Vrijwel overal toepasbaar

Het maakt natuurlijk wel verschil of jouw woning klassiek of modern is. Maar in beide gevallen is een veranda een mogelijkheid. Bij een moderne woning geeft glas vaak een strakke uitstraling die past bij de lijnen van het huis. Een stevige houten overkapping is meer geschikt bij een klassieke woning. Omdat veranda’s in diverse houtsoorten kunnen worden uitgevoerd, is er beslist een exemplaar dat past bij jouw woning. Op die manier kan jij ook in Nederland veel vaker comfortabel buiten zitten.

Wist je dat je ook zelf je veranda kunt bouwen?

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline