Voorjaarsschoonmaak in je kledingkast 0

De temperatuur stijgt weer richting de dubbele cijfers, de zon laat zich steeds vaker zien en er komt weer groen aan de bomen. Kortom: het is weer lente! Van dit mooie weer krijg je zin om eindelijk weer eens je huis een goede schoonmaakbeurt te geven. Ook je kledingkast van KARWEI kan wel een make-over gebruiken. Weg met al die dikke wintertruien, oversized sweaters en broeken die je toch nooit meer draagt. Met de onderstaande tips zorg jij voor een opgeruimde garderobe en is jouw kledingkast helemaal spring proof.

1. Haal je kledingkast leeg en maak schoon

Jouw kledingkast kan niet achterblijven bij de grote schoonmaak. Haal alles uit je kledingkast, maak een sopje en ga aan de slag. Let hierbij vooral op alle naden en hoekjes.

2. Kleding uitzoeken

Nu je kast schoon is kan je aan de slag met het reorganiseren van je garderobe. Maak meerdere stapels op de grond. Zoek uit welke kleding je niet meer draagt of niet meer past, welke kleding toch niet zo mooi vallen bij jou, welke kleding je niet meer draagt en toch wilt bewaren en maak een stapel voor kleding die je wilt houden. Winteritems leg je op een aparte stapel. Verkoop kleding die je weg wilt hebben op een tweedehands site, zo levert deze schoonmaak je ook nog eens wat geld op om vervolgens weer nieuwe kleding van te kopen. Vind je het moeilijk om afstand te doen van bepaalde kledingstukken? Berg ze dan ergens anders op.

3. Wat te doen met seizoensgebonden kleding?

De winterkleding die je wilt bewaren kan je apart in de kast leggen of bewaren in zakken of plastic opbergbakken. Je kan ook oude koffers gebruiken om deze kleding in op te bergen. Zorg wel dat je deze kledingstukken volgend jaar grondig wast.

4. Bedenk een handig opbergsysteem

Vervolgens kan je al je kleding weer op gaan bergen in de kast. Je kan hiervoor zelf een systeem bedenken. Gebruikelijk is het om dingen die niet zo snel kreuken op te vouwen en andere shirts en broeken op te hangen. Zorg er tevens voor dat je je ondergoed en sokken netjes in de kast opbergt. Hierdoor vergroot je de kans dat je dit voorlopig zo houdt. Natuurlijk hoeft dit niet het ideale opbergsysteem voor jou te zijn: misschien wil jij wel alles op kleur hebben liggen of houd je wat meer van een rommeltje. Kies voor een systeem die jij heel erg handig vindt.

5. Gebruik een geurzakje

Nu je kleding netjes opgeborgen is, wil je deze ook zo schoon mogelijk houden. We weten allemaal dat na verloop van tijd de kleding wat muffer kunnen gaan ruiken. Doormiddel van een geurzakje zorg je ervoor dat je kleding fris blijft ruiken en je elke ochtend geniet van een heerlijke frisse lentegeur. Probeer je kleding ook zoveel mogelijk te laten luchten en eventueel te wassen voor een heerlijke geur.

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline