Vouwgordijnen, talloze mogelijkheden voor elk interieur 0

vouwgordijnen zwart

Vouwgordijnen zijn de laatste jaren uitermate populair geworden in interieurland. We zoeken continue naar manieren om de raambekleding beter te laten passen, ons interieur te laten verrijken. Om je huis tot een ‘thuis’ te maken is het van essentieel belang dat alle elementen kloppen. Het shoppen voor gordijnen is echter een klus die de meeste mensen liever overslaan. Gordijnen maken over het algemeen de ruimte in een woning kleiner en zorgen voor te weinig voortzetting van de interieurstijl. Dat is eigenlijk best wel jammer, maar verklaart het succes van de vouwgordijnen wel. Als we kijken naar de vouwgordijnen op maat van Blinddesign.nl zien we direct dat deze in enorm veel verschillende soorten en maten verkrijgbaar zijn. Zo is er een passend gordijn voor vrijwel elk interieur. Als je de keuze hebt gemaakt voor een vouwgordijn ben je niet direct klaar. Ook over het ophangsysteem moet nagedacht worden. Dat dit lastiger is dan het klinkt snappen wij heel goed. In dit artikel geven we jou een aantal tips bij het vinden van het juiste ophangsysteem voor jouw eigen vouwgordijn.

Gordijnen ophangen aan ringen

Gordijnen ophangen aan ringen is een klassieke manier die we vaak terugzien in oudere woningen. Hierbij wordt er een robuuste gordijnroede opgehangen en daaraan komen weer ringen. Door die ringen wordt het gordijn stevig bevestigd. Een gordijnroede kent voor- en nadelen. Er zijn mensen die dol zijn op de uitstraling van een karakteristieke gordijnroede, maar ook mensen die dit verafschuwen. Wat je wel moet beseffen is dat de roede duidelijk in het zicht hangt en als het ware onderdeel uitmaakt van het interieur. Als dit niet jouw smaak is of totaal niet bij jouw interieur past is het verstandig om te kiezen voor een ander ophangsysteem. Tip: kies voor ringen met een kunststof inleg, hiermee voorkom je vervelende geluiden bij het open- en dicht schuiven van de gordijnen.

Gordijnen-met ringen

Gordijn ophangen aan een rail

Het gordijn simpelweg ophangen aan een rail is misschien wel de meest gekozen methode. Hoogstwaarschijnlijk omdat er enorm veel leveranciers zijn die de witte dunne rail voor een scherpe prijs aanbieden, maar ook omdat deze over een tijdloze uitstraling beschikt en hierdoor binnen elk interieur zijn plekje kan vinden. Het is tevens mogelijk om te kiezen voor een elektrische gordijnrail, dit is een wat duurdere variant en zorgt ervoor dat je vanuit je luie stoel de gordijnen kunt sluiten.

gordijnen rail

Gordijnen ophangen aan een railroede

De laatste jaren is de railroede enorm in opmars. Deze zijn in principe te vergelijken met de gewone roede. Enkel beschikken ze, zoals de naam al doet vermoeden, over een rail. Het voordeel van een railroede ten opzichte van de gewone gordijnroede is dat er langere gordijnen aan kunnen hangen. Dit terwijl dit bij de gewone roede vaak niet mogelijk is doordat het gewicht niet gedragen kan worden door het beperkt aantal steunen. Railroedes zijn uiteraard wel een duurdere variant in de prijsklasse maar je krijgt er een hoop voor terug. Ze beschikken niet alleen over een luxere en modernere uitstraling maar geven je ook de mogelijkheid om meer uit je gordijnen te halen en je interieur net dat beetje extra te geven.

gordijnen railroede

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline