Waar moet je op letten bij de aanschaf van een donzen dekbed? 0

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een donzen dekbed

Na maanden wikken en wegen ben je er eindelijk uit: het wordt een donzen dekbed! De keuze voor een nieuw dekbed is niet gemakkelijk. Het is dan ook fijn dat je in elk geval weet welk materiaal de voorkeur heeft. Dan ben je er echter nog lang niet. Want ook in donzen dekbedden zijn heel wat verschillen te vinden. Daarom is het belangrijk dat je weet waar je op moet letten om het beste donzen dekbed voor jou te vinden. Om je op weg te helpen, hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet.

Het juiste formaat

Op de eerste plaats is het natuurlijk van belang dat het dekbed goed past. Meestal is deze beslissing snel gemaakt. Dit is geheel afhankelijk van het formaat van je bed. In sommige gevallen kiest men echter voor een ander formaat. Denk bijvoorbeeld aan mensen die liever onder twee eenpersoons dekbedden slapen op een tweepersoonsbed. Zo hoef je in de nacht niet wakker te liggen van je partner die zich in de dekens wikkelt.

Er is nog meer te zeggen voor twee eenpersoons dekbedden. Dons staat er immers om bekend dat het de temperatuur goed weet reguleren. Hierbij gebruikt het jouw lichaamstemperatuur. Dit kan echter lastig zijn wanneer de één het snel koud heeft en de ander al binnen mum van tijd ligt te zweten. Wanneer jullie allebei een eigen dekbed hebben, zal het dekbed zich veel gemakkelijker op de warmtebehoeftes aanpassen en geniet je het gehele jaar door van jouw fijne donzen dekbed.

Kwaliteit

Donzen dekbedden hebben over het algemeen het imago heel sterk en kwalitatief te zijn. Maar geloof ons, hier zit nog wel eens verschil in. Als de kwaliteit van het dons tegenvalt, dan merk je dit meteen. Het is daarom heel belangrijk om op de donskwaliteit te letten. Kies minimaal voor een donskwaliteit van 90/10. Dit betekent dat het dekbed voor negentig procent uit dons bestaat en slechts tien procent uit veertjes. Als je het slaapcomfort nóg verder wilt verhogen, kies je zelfs voor een dekbed dat nóg meer uit dons bestaat. Let daarom altijd goed op de eigenschappen van het dekbed alvorens je tot aankoop overgaat. De meeste webwinkels verkopen tegenwoordig enkel donzen dekbedden met een hoge vulkracht, maar dat is zeker niet overal het geval. Het blijft dus belangrijk om dit in de gaten te houden.

Bepaal de juiste warmteklasse

Niet iedereen vraagt om dezelfde temperaturen in de slaapkamer. Er zijn mensen die midden in de winter nog liggen te zweten onder een zomerdekbed, maar ook mensen die het eigenlijk altijd koud hebben in bed. Daarom zin er dan ook verschillende dekbedden ontwikkeld. Allemaal met een andere warmteklasse. De verschillende warmteklassen kunnen worden gebruikt om de comfort in de slaapkamer te verbeteren. Ook donzen dekbedden worden in diverse warmteklassen geleverd.

Je kunt kiezen uit een winter- of zomerdekbed, maar ook voor een 4-seizoenen dekbed. Kies voor een dekbed die bij jou past. Zo zorg je voor een betere nachtrust. Het hele jaar door.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline