Waar moet je op letten bij de aanschaf van een pallet 0

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een pallet

De meerderheid van de bedrijven in Nederland gebruikt houten pallets in hun loods of opslagruimte. Dit is onder andere te danken aan de kracht van de houten pallets, en het gemak waarmee je de pallets kunt verplaatsen. Door je goederen op houten pallets te zetten, kunnen je werknemers de producten namelijk gemakkelijk vervoeren, ordenen én stapelen. Dit kan je niet alleen veel tijd, maar ook veel ruimte schelen. Ben jij ook op zoek naar houten pallets? Dan is het belangrijk om je goed te laten informeren, en te kijken naar alle mogelijke opties. Zo kun je bij de Palletcentrale zowel nieuwe als gerecyclede pallets kopen. Maar hoe weet je nou welke het beste bij jouw onderneming past? Om je een beetje op weg te helpen, lees je in dit artikel alles over het aanschaffen van een pallet.

Kies een betrouwbare verkoper

Als eerste is het natuurlijk heel belangrijk om een betrouwbare en gespecialiseerde verkoper te vinden. Neem hier even de tijd voor, en schroom niet om meerdere verkopers met elkaar te vergelijken. Houdt hierbij niet alleen rekening met de prijs van het product, maar ook met de levertijden en de hoeveelheid pallets die je tegelijkertijd kunt inkopen. Moet je de pallets bijvoorbeeld komen halen, of komt het bedrijf ze bij jou afleveren? Het is belangrijk om je eisen van tevoren te weten, zodat je specifiek op zoek kunt gaan naar een pallet verkoper die aan al jouw wensen kan voldoen. Sommige verkopers bieden bijvoorbeeld leuke extra’s aan. Zo kun je jouw oude pallets bijvoorbeeld weer terugverkopen aan de Palletcentrale, die ze vervolgens repareert en recyclet. Op deze manier help je niet alleen je eigen bedrijf, maar draag je ook een steentje bij aan het redden van de aarde.

Heb je ook palletranden nodig?

Houten pallets zijn niet altijd even handig, bijvoorbeeld wanneer je losse producten ergens wilt bewaren. Gelukkig is daar een goede oplossing voor verzonnen. Je kunt namelijk een zogenoemde palletrand kopen. Deze houten randen kun je zeer gemakkelijk zelf bevestigen op de houten pallet. Door het toevoegen van zo’n rand zorg je ervoor dat je pallet wordt omgetoverd tot een soort houten kist. Hierin kun je zeer gemakkelijk je losse producten opbergen of retourzendingen ordenen. Voordat je tot een officiële aankoop overgaat is het daarom slim om jezelf af te vragen: wil ik ook een palletrand kopen?

Wil je de pallets na gebruik weer verkopen

Wanneer je de pallets continue gebruikt voor het vervoeren van zware producten, dan kunnen ze op den duur natuurlijk kapot gaan. Het is slim om hier van tevoren over na te denken. Wat ga je met de pallets doen wanneer je ze niet meer gebruikt? Je kunt er natuurlijk voor kiezen om de pallets zelf te houden en op te stapelen in je loods, maar je kunt de pallets ook na gebruik weer verkopen. Om het proces zo gemakkelijk mogelijk te houden is het wel slim om voor een verkoper te kiezen die de pallets ook weer wil terugkopen. Op deze manier hoef je slechts één contact te onderhouden voor al je houten pallets. Dit scheelt je niet alleen veel tijd, maar kan ook vervelende miscommunicaties voorkomen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline