Waar moet je op letten bij het kopen van een nieuw matras? 0

Waar moet je op letten bij het kopen van een nieuw matras?

Iedere dag maak je gebruik van je matras. Voor de meeste mensen is het gebruik van een matras erg fijn. Dit komt namelijk omdat ze dan echt even tot ontspanning kunnen komen. Na een lange dag hard werken kun je namelijk wel toe zijn aan goede nachtrust op het matras. Hoewel een matras erg fijn kan zijn, is het van belang dat je het beste matras die bij jou past hebt. Want heb je dit niet, kan het nadelen hebben. Hieronder lees je meer over waar je op moet letten bij het kopen van een nieuw matras!

Welk type matras?

Wanneer je een nieuw matras wilt aanschaffen, kun je kiezen uit erg veel verschillende soorten. Het is dus van belang dat je verschillende aspecten in je achterhoofd houdt. Hierbij kunnen de materialen die gebruikt zijn voor het matras verschillen, maar ook de indeling in het matras. Door de verschillende materialen, kan het ook nog eens zo zijn dat een matras andere temperaturen heeft. Wanneer je het dus snel warm hebt in bed, wil je voorkomen dat je een matras aanschaft waarbij je het snel warm krijgt.

Pas het matras op je lichaam aan

Je lichamelijke eigenschappen spelen ook een belangrijke rol bij de aanschaf van een matras. Denk bijvoorbeeld aan het gewicht, lengte en postuur. Op het moment dat je bijvoorbeeld erg lang bent, is een kleiner matras niet handig. Niet alleen de grootte en breedte van het matras is van belang, want ook moet je kijken naar eventuele lichamelijke klachten. Hierbij kun je denken aan gewrichtsklachten, maar ook rugklachten of allergieën. Hoe meer je weten over je lichaam, hoe beter je een matras uit kan zoeken.  

Soorten matrassen

Je hebt verschillende soorten matrassen. Een van deze soorten is polyether. Dit matras is een gemaakt van het goedkoopste type schuim. Niet heel gek is het dan ook dat dit niet erg veel comfort biedt. In dit matras zul je al snel verschillende kuilvormingen ervaren en daarnaast wordt het ventileren hiervan ook lastig. 

 

Ook heb je een koudschuim matras. Dit matras heeft een veerachtige schuimbasis, waarbij deze een open celstructuur heeft. Door deze celstructuur zal het matras dus ook goed geventileerd kunnen worden. Daarnaast komen kuilvormingen in dit matras niet snel voor in vergelijking met het polyether matras. Door dit matras ervaart je lichaam veel ondersteuning. 

 

Dan heb je traagschuim. Dit matras bestaat nooit uit een laag, maar krijgt ondersteuning van een veerkrachtig materiaal. Hierdoor zal het matras voor de nodige ondersteuning bij kunnen dragen. Een van de beste combinaties bij dit matras is koudschuim met laag traagschuim eroverheen. Hierdoor zal je extra comfort ervaren en zullen de drukpunten ook minder zijn. 

Belangrijke tip

Een belangrijke tip voor het aanschaffen van een nieuw matras is om goed onderzoek te doen en veel vragen over het matras te stellen. Daarnaast is het van belang dat je een proeftijd doet. Hierbij kun je een tijdje op het matras slapen, waarbij je echt kunt merken wat het matras voor je lichaam doet. Wanneer dit goed bevalt, zit er maar een ding op en dat is het matras aanschaffen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline