Waar moet je rekening mee houden bij ongedierte bestrijden met vergif? 0

ongedierte bestrijden met vergif

Heb je last van ongedierte in of rondom jouw woning? Dan wil je hier vast en zeker snel van verlost worden. Dit kan op verschillende manieren. Zo gebruiken veel mensen bijvoorbeeld vallen om beestjes te vangen. Helaas is er niet voor ieder ongedierte een val. Daarbij komt dat je met vallen niet altijd het gewenste resultaat bereikt. In dat geval kun je kiezen voor bestrijden met vergif. Wij vertellen je hier waar je bij ongediertebestrijding met vergif rekening mee moet houden.

Vergif is slecht voor het milieu

Als je zelf ongedierte wilt bestrijden geniet vergif niet de voorkeur. Vergif is namelijk een chemisch bestrijdingsmiddel, waardoor het niet goed is voor het milieu. Overweeg daarom goed of je ongedierte echt wilt bestrijden met gif. Zie je geen andere mogelijkheid meer? Neem dan de tijd om het juiste vergif te vinden. Kijk hiervoor altijd naar de ingrediënten die verwerkt zijn in het product. Op basis hiervan kun je bepalen in hoeverre het middel schadelijk is voor het milieu of voor jouw gezondheid.

Kies voor vergif met een toelatingsnummer

Vergif is er vandaag de dag in allerlei soorten en maten. Zo is het ene vergif een stuk agressiever dan het andere vergif. Wil je dit middel inzetten om ongedierte te bestrijden? Kies dan altijd voor vergif met een toelatingsnummer van het College toelating gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb). Dergelijke middelen zijn uitvoerig getest en werken goed tegen ongedierte. Daarbij belasten ze het milieu minimaal als je ze op de juiste manier gebruikt. Koop liever geen middel dat niet is toegelaten in Nederland. Als je zo’n middel verkeerd gebruikt is de schade aan het milieu mogelijk niet te overzien.

Kies voor vergif met een toelatingsnummer

Pas op voor kinderen en huisdieren

Ongedierte bestrijden met vergif brengt een aantal risico’s met zich mee. Zo kunnen jouw kinderen en/of huisdieren zich tegoed doen aan het middel. Afhankelijk van het middel kan dit (ernstige) gezondheidsklachten tot gevolg hebben. Gebruik daarom liever geen gif in een omgeving waar kleine kinderen en dieren leven. Wil je dit middel per se inzetten om ongedierte uit te roeien? Leg het dan op plekken neer waarvan je zeker weet dat jouw kinderen en (huis)dieren er niet bij kunnen komen.

Bestrijding met vergif uitbesteden

Wil je ongedierte bestrijden met vergif? Dan moet je dit op de juiste manier aanbrengen. Dit lijkt niet lastig, maar toch weten veel mensen niet hoe zij hierbij te werk moeten gaan. Als dit ook voor jou geldt, raden wij je aan een beroep te doen op Ongediertebestrijding Rotterdam. Zij weten namelijk als geen ander hoe ze vergif inzetten tegen ongedierte. Daarbij komt dat een professionele bestrijder enkel vergif gebruikt dat is toegestaan. Hierdoor ben je snel verlost van ongedierte en weet je zeker dat je de regels niet overtreedt.

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline