Waar moet je op letten bij het kopen van een vaatwasser? 0

vaatwasser kopen

De vaatwasser is niet meer weg te denken uit onze moderne tijd. Meer dan de helft van de Nederlanders maken gebruik van een vaatwasser. De tijd dat we na het koken urenlang op de vaat stonden te schrobben is voorgoed voorbij. Toch zorgt de aanschaf van een nieuwe vaatwasser nog wel eens voor kopzorgen. Er zijn immers heel veel verschillende soorten verkrijgbaar. Op welke aspecten moet je dan nog letten? Laat je je leiden door de prijs of zijn er ook andere zaken die van belang zijn? Op die vragen geven we antwoord in dit artikel.

Laadcapaciteit

Allereerst is het belangrijk om op de laadcapaciteit van de vaatwasser te letten. In een groot gezin is er logischerwijs meer baat bij een ruimere vaatwasser. Wanneer je echter slechts met zijn tweetjes of drietjes bent, heb je voldoende aan een standaard tot klein model. Natuurlijk betaal je wel een meerprijs voor een grotere laadcapaciteit, dus bedenk vooraf goed hoeveel capaciteit echt nodig is en of je hier daadwerkelijk gebruik van gaat maken. Zo kan je eenvoudig geld besparen op de aanschaf van een vaatwasser.

Volledig geïntegreerd, vrijstaand of onderbouw?

Daarnaast moet je natuurlijk weten welk soort vaatwasser voor jou het meest geschikt is. Kies je voor een volledig geïntegreerd, vrijstaand of onderbouw model? De verschillen lichten we hieronder toe:

  • Bij een volledig geïntegreerde vaatwasser is de vaatwasser vanaf de buitenkant uit het zicht verdwenen. Deze is dus in zijn geheel in de keuken opgenomen. Ook het bedieningspaneel is aan de binnenzijde weggewerkt. Je kunt ook kiezen voor een half geïntegreerd Hierbij is de vaatwasser ook ingebouwd, maar zit het bedieningspaneel aan de buitenzijde van de keuken.
  • Als je wat extra geld wilt besparen, is kiezen voor een vrijstaande vaatwasser een slimme keuze. Deze staat geheel los in de keuken en is voornamelijk afgewerkt in wit of een RVS-kleur.
  • Dan is er ook nog de onderbouwvaatwasser. Deze heeft veel weg van de vrijstaande vaatwasser, maar beschikt niet over een bovenblad. Deze wordt onder het aanrecht ingebouwd.

Volledig geïntegreerd, vrijstaand of onderbouw

Voor welk merk kies je?

Een vaatwasser kopen is niet zo eenvoudig als het lijkt. De verschillende soorten maken het je enorm lastig. Zeker als je de tientallen verschillende merken langs ziet komen. Van Bosch tot AEG, alle bekende merken komen langs tijdens je zoektocht. Toch loont het om niet alleen naar het merk te kijken, maar ook naar het model en de reviews van andere consumenten. Doe daarom goed onderzoek naar ervaringen van anderen. Deze kan je  vaak eenvoudig online terugvinden. Daarnaast kunnen de prijzen van verschillende modellen sterk verschillen. Blijf daarom vergelijken om de beste deal te sluiten.

Hoeveel betaal je gemiddeld voor een vaatwasser?

Als je een vaatwasser gaat aanschaffen is het wel belangrijk om te bedenken dat je voor kwaliteit moet betalen. Als je wilt dat de vaatwasser lang meegaat en zuinig in gebruik is, zal je hier logischerwijs meer voor betalen. Gemiddeld geven Nederlanders zo’n € 650,- uit aan de vaatwasser. Hierbij zijn er natuurlijk genoeg uitschieters naar onderen en boven. Vrijstaande vaatwassers zijn over het algemeen goedkoper dan inbouwmodellen. Je kunt hier dan ook je voordeel mee doen als je wat extra geld wilt besparen, zonder dat je in kwaliteit hoeft in te leveren! Bepaal vooraf een budget, zodat je niet voor onaangename financiële verrassingen komt te staan!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline