Waar op te letten bij het kiezen van een nieuwe vloer? 0

Waar op te letten bij het kiezen van een nieuwe vloer

Het aanschaffen van een nieuwe vloer geeft vaak gemixte gevoelens. Aan de ene kant vind je het enorm spannend om een absolute sfeermaker in huis te brengen en aan de andere kant vind je het maar wat lastig om de knoop door te hakken. Het aanbod van vloeren is vandaag de dag ontzettend groot. Kies je voor laminaat, een parketvloer of misschien zelfs wel pvc? Hoe weet je zeker dat je de juiste keuze maakt? Onzekerheid kan een grote rol spelen. Laat deze echter niet de overhand nemen, maar houd zelf de controle. Het uitzoeken van een nieuwe vloer is bovenal natuurlijk erg leuk. En als je weet waar op te letten, zal het ook nog eens eenvoudiger zijn dan het lijkt. Maar waar let je dan precies op? Wij zetten de belangrijkste tips voor je op een rijtje!

Een goed gevoel

Bij het kiezen van een nieuwe vloer is het vooral belangrijk dat jij je er goed bij voelt. Veel mensen maken de fout om de ervaringen van anderen te lezen of advies te vragen aan familie of vrienden. Doe dit echter niet. Iedereen zal een andere ervaring of mening hebben. De één is dol op een houten vloer en de andere zweert bij een parketvloer kopen. Laat je niet leiden door de mening van anderen. Blijf bij jezelf en bedenk goed welke vloer jou een goed gevoel geeft. Dat is immers het allerbelangrijkste!

parketvloer kopen.

Bekijk het aanbod online

Heb je eigenlijk geen idee welke mogelijkheden er allemaal zijn? Dan zal je waarschijnlijk versteld staan als je het gehele aanbod online bewondert. Tegenwoordig is werkelijk alles mogelijk op het gebied van vloeren. Wij zetten de populairste keuzes hieronder voor jou op een rijtje:

  • Houten vloeren of parket. Houten vloeren geven de woning een natuurlijke en sfeervolle uitstraling. Houten vloeren zijn de meest gekozen vloersoort in ons land. Maar ook nu heb je niet maar één keuze. Je kunt namelijk niet alleen kiezen uit het houtsoort en de kleur, maar ook uit de wijze waarop het hout verwerkt is. Kies je bijvoorbeeld voor een traditionele houten vloer, een lamelparket of een massief houten parket? Het grootste voordeel van een lamelparket is dat deze veel stabieler op de ondervloer geplaatst kan worden, doordat de vloerdelen minder snel werken. Het voordeel van een houten parket is dat deze over een langere levensduur beschikt.
  • PVC vloeren. PVC vloeren zijn de afgelopen jaren enorm in opkomst. Deze vloeren beschikken over een tijdloze uitstraling en vergen weinig onderhoud. Al deze vloeren verschillen onderling van uitstraling en onderhoud. Daarom is het belangrijk om een weloverwogen keuze te maken en om advies te vragen in een speciaalzaak.
  • Laminaat vloeren. Laminaat is wellicht de bekendste vloersoort in Nederland. Het behoort tegelijkertijd ook tot een van de populairste vloeren van dit moment. Het grootste voordeel van laminaat is dat het weinig onderhoud vergt om deze in topconditie te houden. Daarnaast is deze vloersoort relatief voordelig ten opzichte van andere vloeren.

Let op het onderhoud van de vloer

Bij het kiezen voor een nieuwe vloer is het voornamelijk belangrijk dat je op het benodigde onderhoud let. Iedere vloer heeft weer een ander soort onderhoud nodig om in optimale conditie te blijven. Als je nu al weet dat je weinig tijd hebt voor intensief onderhoud, zullen er al een heel aantal vloersoorten van je lijstje verwijderd kunnen worden. Vraag daarom eerst goed na wat voor soort onderhoud de vloer nodig heeft, alvorens je een weloverwogen beslissing kunt nemen. Een mooie vloer is natuurlijk prachtig, maar je wil wel dat deze ook mooi blijft. Door eerst goed onderzoek te doen, bespaar je jezelf een hoop spijt achteraf!

Dit artikel betreft een betaalde samenwerking.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline