Waar zijn de vergunningen van het verbouwen van een huis het goedkoopst? 0

verbouwen huis

Heeft u een vergunning nodig voor het verbouwen van uw huis? Het liefst zo goedkoop mogelijk. Toch een dure verbouwing gehad, misschien kunt u wel besparen op uw energierekening, zodat de verbouwing weer mee valt. Als u hier meer over wilt lezen, lees dan hieronder verder.

Waarom zit er prijsverschil in vergunningen bij gemeenten?

Er kan veel verschil zitten tussen vergunningen bij gemeenten. Het gaat al snel over honderden of zelfs duizend euro. Deze verschillen zijn er om twee redenen; Als eerste kost het voor sommige gemeenten meer geld om dezelfde vergunning te verlenen dan een andere gemeente. De tweede reden is dat gemeenten de kosten van het verlenen van een vergunning op verschillende manieren berekenen. Dit kan als gevolg hebben dat je meer of minder betaalt in bepaalde gemeenten voor precies dezelfde vergunning.

vergunning bouwen gemeente

Waar bent u het voordeligst uit

Het volgende geldt alleen voor de provincie Noord-Holland. U bent het goedkoopst uit in de gemeente Alkmaar als het om een uitbouw vergunning gaat. Een uitbouw vergunning in Alkmaar kost €900,- en een nieuwbouwvergunning €2.638,-. Als u dit vergelijkt met de duurste uitbouw vergunning in Heerhugowaard van maar liefst €2.100,-, is het in Heerhugowaard zeker twee keer zo duur. De duurste nieuwbouwvergunning wordt uitgeleend door de Gemeente Gooise Meren. Zij rekenen voor een nieuwbouwvergunning iets meer dan €6.000,-.

Dure verbouwing gehad?

Kwam u er toevallig achter dat u een dure verbouwing heeft gehad dankzij de grote verschillen van gemeenten in vergunningen? Onderstaand een aantal stappen waarmee u misschien op uw gas water licht kan besparen. Als eerste stap kunt u kijken naar uw huidige energiecontract, deze is vaak te vinden in een map met papieren of online te vinden bij uw energieaanbieder. Ga op zoek naar de looptijd van uw contract. Deze kan verlopen zijn of getekend zijn voor een onbepaalde tijd. Bij beide gevallen zijn ze makkelijk vrij opzegbaar. Is uw contract nog niet verlopen, wacht dan zes tot acht weken voor het einde van uw energiecontract, zodat uw oude en nieuwe contract goed overlopen en makkelijk zijn te vergelijken.

energie besparen

Stap twee is de jaarrekening erbij pakken. Hier kunt u het jaarlijkse energieverbruik vinden. Dat kunt u invullen bij een energievergelijker, die zoekt automatisch de beste optie voor u.

Als derde stap kunt u allemaal handige filters gebruiken bij de energievergelijker. Dit kan bijvoorbeeld met groene en grijze energie worden gedaan of met vaste of variabele energietarieven. De beste deals kunt u krijgen bij een vast tarief. Als u toch liever een variabel tarief wilt, moet u wel opletten dat de tarieven twee keer per jaar wijzigen.

Een kleine extra tip die ik u nog wil meegeven is om ieder jaar uw energierekening te vergelijken. Elk jaar veranderen namelijk de tarieven van energierekeningen en als u overstapt krijgt u welkom kortingen, wat altijd mooi meegenomen is.

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline