Waarom is een glazen wand zo handig 0

Waarom is een glazen wand zo handig

Veel personen die in een huis wonen, en een tuin hebben, willen graag het hele jaar door genieten van hun tuin. Om de leefruimte compleet te maken, is het handig als je gebruik kunt maken van een overkapping met een glazen wand, zodat je heerlijk naar buiten kunt kijken. Daarvoor zijn er in principe twee mogelijkheden. Je kunt bij een overkapping een schuifpui of een geheel glazen schuifwand plaatsen.

Schuifpui of een glazen schuifwand

Een schuifpui is opgebouwd uit twee (soms meer) panelen die over de breedte van een kamer wordt geplaatst. De panelen hierbij bestaan uit ramen. De ramen worden bij elkaar gehouden door houten, aluminium of kunststof kozijnen. Bij een schuifpui, die uit twee delen is opgebouwd, kan een deel achter het andere deel worden geschoven. Een glazen schuifwand is zo samengesteld dat de delen op een plaats achter elkaar geschoven kunnen worden. Ieder deel heeft zijn eigen baan op de rail. Een schuifpui wordt vaak geplaatst in een wand waar voordien een deur naar het terras of overkapping stond. De deur was de verbinding om naar buiten te gaan. Een glazen wand wordt vaak bij een afdak geplaatst rondom het terras. Een schuifwand moet je zien als een extra bescherming tegen de kou.

De verschillen tussen een schuifpui en glazen schuifbare wand
De schuifpui is opgebouwd uit twee grote panelen. Hiervan is een deel schuifbaar. Hij bestaat uit kozijnen met daarin glazen ramen. Een schuifpui wordt toegepast als een vervanging van een bestaande wand van een kamer in huis. De schuifpui zal zorgen dat er meer licht in de woonkamer komt. Een schuifpui wordt vooral gebruikt als een glazen deur bij mooi lekker warm weer.

Een glazen wand die schuifbaar is bestaat uit meerdere panelen die volledig uit glas zijn opgebouwd. Hij kan als een wand rondom een terras worden toegepast als extra bescherming tegen de kou. De lichtinval in huis is groot wanneer er een glazen wand wordt toegepast. Door een afscherming van een overkapping te maken, kun je eerder genieten van de zomerse dagen. De glazen wand zal je extra bescherming bieden tegen schuin inslaande regen en wind. Een overkapping zonder een schuifwand biedt, maar weinig beschutting. Omdat je aan alle zijden wit genieten van het uitzicht van je tuin wil je de zijkanten niet dichttimmeren. Daarvoor is een glazen wand de ideale oplossing.

Een glazen wand zorgt ook voor geluiddemping. Doordat je ieder paneel afzonderlijk kunt verschuiven, kun je zelf bepalen waar je een beschutting wilt creëren. De panelen, die over het algemeen niet breder zijn dan de breedte van een deur, zullen nooit in de weg staan. De tuinmeubelen kun je laten staan wanneer je naar binnen gaat. Ze staan door de schuifwand te sluiten helemaal droog, ongeacht wat de weersomstandigheden zijn. Een glazen wand is duurzaam en zal bij goed gebruik en kwaliteit ongeveer 25 jaar meegaan.

De aanschaf

Je kunt een schuifwand op maat bestellen. Je kunt de schuifwand simpel houden, maar ook als een luxe uitvoering bestellen. De rails waarover de panelen schuiven kunnen meerdere sporen of banen hebben. Maximaal zijn dat 6 sporen of banen. De profielen waarin de glazen panelen worden bevestigd zijn in meerdere kleuren leverbaar. Bij de panelen worden aan de zijkanten tochtstrippen gebruikt om de wind buiten te houden, zodat het binnen lekker aangenaam blijft. Het plaatsen van een borstprofiel voorkomt dat er tocht naar binnen kan komen. Er moet ook een goed funderingsprofiel worden toegepast om ervoor te zorgen dat het water wordt afgevoerd. Wanneer je een schuifwand bestelt, zorg er dan ook voor dat je hem goed kunt afsluiten met een degelijk en veilig slot. Het slot moet voorkomen dat er ongewenste bezoekers binnen kunnen komen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline