Waarom is een houten schutting zo populair? 0

Waarom is een houten schutting zo populair?

Ben je op zoek naar een nieuwe erfafscheiding in de tuin? Heb je inmiddels al heel veel verschillende soorten ontdekt, maar kan vrijwel niets de houten schutting evenaren? Dan ben je niet de enige! De houten schutting is al sinds mensheugenis ontzettend populair. Het is niet voor niets de meest gebruikte erfafscheiding in ons land. Maar waarom is dit eigenlijk zo? Wat trekt ons zo aan als we naar een houten schutting kijken? Van welke voordelen kan je genieten? Is jouw bezoekje aan www.woodcomposiet.nl het echt waard? In dit artikel vertellen we meer over de belangrijkste voordelen van een houten schutting.

Natuurlijke sfeer

Er gaat niets boven een natuurlijke sfeer in de tuin. Toch zien we die natuurlijke uitstraling steeds vaker verdwijnen. Er wordt regelmatig gebruik gemaakt van kunststof en planten worden zelfs steeds vaker uitgebannen. Simpelweg omdat we geen tijd hebben om deze te onderhouden. Dat zorgt er echter wel voor dat de natuurlijke uitstraling in onze tuinen verdwijnt. Best wel heel erg zonde natuurlijk.

Een houten schutting voorkomt dit. Doordat de houtnerven in de schutting altijd zichtbaar blijven, ook als ze zijn voorbehandeld, krijgt de schutting een veel mooiere uitstraling. Een sfeervollere uitstraling dan die je bijvoorbeeld bij een kunststof variant zou zien.

Kan tegen een stootje

Een houten schutting is relatief zwaar. Dat is misschien minder prettig met het bouwen van de schutting, maar niet als er veel wind staat. Een lichte schutting zou in deze situatie al snel omvallen of beschadigen. Met een houten schutting ervaar je deze angst niet. Deze kan tegen een stootje en blijft in iedere situatie sterk.

Oneindig veel mogelijkheden

Bij de meeste erfafscheidingen heb je weinig keuze. Bij een houten schutting kan je deze echter geheel naar eigen wens samenstellen. Van het houtsoort tot de kleur die gebruikt gaat worden. De mogelijkheden zijn eindeloos! Ook qua prijs zijn er enorme grote verschillen. Voor ieder budget is er wel een passende schutting te vinden. Hierdoor ben je eigenlijk altijd wel in staat om een geschikte erfafscheiding op de kop te tikken!

Eenvoudig te schilderen

Het nadeel van een erfafscheiding is dat je deze doorgaans met de buren deelt. Hierdoor kan het heel goed zo zijn dat je de schutting minder mooi vindt, maar dat dit nu eenmaal de keuze was van de buurman. Wees echter niet bang! Je hoeft echt niet heel wat jaren tegen een schutting aan te kijken die niet jouw smaak is. Deze is namelijk eenvoudig te schilderen in iedere gewenste kleur. Zo geef je de schutting een geheel nieuwe make-over en kan je deze naar smaak decoreren. Hou je juist meer van een verweerde look en hoeft het allemaal niet zo netjes? Laat de schutting dan voor wat het is en maak deze alleen af en toe schoon, de verweerde look ontstaat zo vanzelf!

Let op: vraag wel eerst om toestemming aan de buren. Er zijn genoeg mensen die het minder prettig vinden als jij de helft van de schutting een andere look bezorgd. Bekijk of jullie samen met een oplossing kunnen komen en of het verven van de schutting echt zo’n groot probleem is. Zo voorkom je onnodige discussies.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline