Waarom je altijd een aankoopmakelaar moet inschakelen 0

aankoop makelaar

In Nederland wordt vrijwel altijd een makelaar ingeschakeld als men een woning gaat verkopen. Maar lang niet zo vaak kiest men voor een aankoopmakelaar in de zoektocht naar de nieuwe woning. Dat is vreemd, want een goede aankoopmakelaar kan ontzettend veel voor je betekenen en verdient zichzelf makkelijk weer terug. Eigenlijk moet de vraag niet zijn waarom je een aankoopmakelaar zou inschakelen, maar juist waarom je hem niét zou inschakelen.

De voordelen van een aankoopmakelaar

Het inschakelen van een aankoopmakelaar brengt vele voordelen met zich mee. Wat natuurlijk een ontzettend grote rol speelt is dat een aankoopmakelaar 52 weken per jaar in de huizenbranche werkzaam is. Daardoor heeft hij veel meer kennis en ervaring dan jijzelf en bovendien een veel beter inzicht in de markt.

De perfecte onderhandelaar

Misschien heb je wel eens op een Turkse markt staan afdingen en denk je daardoor dat je kunt onderhandelen als de beste. Maar onderhandelen over de aankoopprijs van een woning laat je toch echt beter door een aankoopmakelaar doen. Hij weet als geen ander wat het beste openingsbod is en laat zich daarbij niet leiden door emoties. Hij is immers niet degene die in het huis in kwestie wil gaan wonen. Uiteindelijk weet hij over het algemeen meer van de vraagprijs af te krijgen dan jijzelf.

huis te koop

Geen kat in de zak

Een ander voordeel van een aankoopmakelaar is dat hij je behoedt voor het kopen van een kat in de zak. Hij weet op welke dingen je moet letten bij een bezichtiging en kan eventueel een bouwkundige controle uitvoeren. Is een woning in een minder goede staat dan dat de verkoopmakelaar voordoet, dan prikt hij daar doorheen. Bovendien is een verkoopmakelaar minder geneigd om zijn trukendoos open te doen als hij weet dat hij te maken heeft met een aankoopmakelaar.

Geen papieren rompslomp

Geen zin in al het papierwerk dat bij een woningaankoop komt kijken? Ook dan is een aankoopmakelaar een uitkomst. Hij neemt voor jou alle administratieve werkzaamheden uit handen. Bovendien zorgt hij ervoor dat het koopcontract er voor jou zo voordelig mogelijk uit zal zien. En geen lettertjes zijn voor zijn scherpe ogen te klein.

Een snelle koop

Tot slot, schakel je een aankoopmakelaar in, dan zorgt hij er door zijn kunde en ervaring voor dat het gehele proces een stuk sneller achter de rug is dan wanneer je zelf verantwoordelijk bent. En dat is wel zo fijn, want een huis kopen is een heel gedoe. Kortom, ga je een woning aankopen, dan is een goede aankoopmakelaar zeker een must.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline