Waarom jij een parasol nodig hebt! 0

Waarom jij een parasol nodig hebt!

Het mooie weer komt er weer aan en iedereen kan weer genieten van het lekker lang buiten zitten. Samen koffiedrinken in de ochtendzon, lunchen op het terras of ‘s avonds met vrienden barbecueën en daarna nog lekker borrelen. Maar hoe vervelend is het als je telkens de zon in je gezicht hebt?

Genieten in de schaduw

Veel mensen hebben hier last van, en eerlijk gezegd is het ook erg vervelend. Je wilt gezellig met iemand kletsen maar kan diegene niet aankijken, omdat de zon dan in je gezicht schijnt. Gelukkig kan een parasol uitkomst bieden! Als je een parasol hebt, en deze op de juiste plek neerzet, kun je nog steeds van het lekkere weer genieten maar dan zonder dat de zon telkens in je gezicht schijnt.

En wat dacht je van ouders met jonge kinderen? Vooral voor baby’s is de felle zon schadelijk, maar ook met oudere kinderen moet je altijd opletten. Willen ze lekker buiten spelen, maar heb je geen schaduw? Ook dan biedt de parasol uitkomst! Ze kunnen gewoon bij je in de buurt blijven, liggen of zitten uit de zon en kunnen eindeloos spelen. Ook voor ouderen is dit de ideale oplossing, zo worden zij niet te lang blootgesteld aan de zon, maar kunnen ze er wel van genieten lekker buiten te zitten.

Verschillende parasols

Parasols zijn er tegenwoordig in allemaal verschillende soorten en maten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een staande, of een zweef parasol. Daarnaast heb je ook nog de keuze uit een ronde of een vierkante parasol, heb je verschillende voeten voor de parasol en verschillende materialen en kleuren. Voordat je dus daadwerkelijk een parasol wilt gaan kopen, kun je het best even nadenken wat er het beste bij jouw situatie past.

Het grootste verschil tussen een staande en een zweef parasol is de mast. Bij een staande parasol zit de mast in het midden, en bij een zweef parasol staat hij bijvoorbeeld naast je loungebank. Voordeel hiervan is, dat de mast niet in het midden van je zithoek hoeft te staan, en je zo dus meer plek kunt creëren.
Ook in de voet zit wat verschil. Bij een staande parasol word de voet meestal namelijk niet meegeleverd, en bij een zweef parasol wel. Kijk hier dus goed naar, voordat je een parasol besteld.

vrijhangende zweefparasol

Vorm en materiaal

Ook de vorm is belangrijk om over na te denken! Wil je een parasol plaatsen boven een tafel? Dan kun je het beste kiezen voor een ronde parasol. De baleinen van een vierkante parasol zijn namelijk langer dan die van een ronde, waardoor je de parasol vrijwel nooit boven een tafel in kan klappen.

En dan het materiaal. Meestal worden de parasoldoeken gemaakt van polyester. Dit materiaal is stevig, slijt nauwelijks en is gemaakt van kunststof. Het nadeel met dit materiaal is dat het verkleurt door de zon, daarom kun je het beste ook altijd een beschermhoes gebruiken voor je parasol. Wel is het zo dat bij een hogere kwaliteit polyester de kleurvastheid veel hoger is, omdat ze gebruik maken van verschillende stofklassen.

Bestellen van je parasol

Nadat je over alle mogelijke opties hebt nagedacht en een parasol wilt kopen, is het tijd om op zoek te gaan! Een parasol kopen bij parasol-shop.nl is snel, eenvoudig en erg makkelijk! In de ruime webshop heb je keuze genoeg, en het bestelproces is zo geregeld. Er zijn meer dan 1000 parasols op voorraad, de levering is binnen één werkdag en jouw parasol word gratis thuisbezorgd bij een bestelling boven de €150,00!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline