Waarom kiezen voor een gietvloer? 0

waarom kiezen gietvloer

Gietvloeren behoren tot de meest populaire vloeren van ons land. Dit zijn vloeren die niet alleen naadloos zijn, maar ook nog eens over een zeer moderne uitstraling beschikken. Bovendien zijn ze binnen iedere ruimte te plaatsen. Of het nu gaat om een industriële omgeving of een woonkamer in een Nederlands gezin. De mogelijkheden zijn eindeloos! Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen van een gietvloer Van Hollandse Bodem? Waarom zijn deze vloeren de afgelopen jaren zo immens populair geworden? Wij zetten de belangrijkste voordelen van gietvloeren voor jou op een rijtje. Wellicht geniet jij binnenkort ook van een splinternieuwe vloer in jouw woning!

Onderhoudsvrij

Een van de grootste voordelen van gietvloeren is dat deze zo goed als onderhoudsvrij zijn. Doordat de vloeren naadloos zijn, hebben bacteriën en vuil geen kans om zich te nestelen. Bovendien zijn de vloeren, als ze vuil worden, gemakkelijk schoon te maken. Enkel stofzuigen en regelmatig dweilen is voldoende om deze in optimale conditie te houden. Dit in tegenstelling tot andere vloeren waarbij je vaak dure reinigingsmiddelen en andere producten moet aanschaffen.

Wist je dat een gietvloer ook vaak wordt aangeraden voor mensen die kampen met allergieën? Stof kan zich minder gemakkelijk nestelen, hierdoor geniet je van een schonere lucht. Het is niet voor niets dat gietvloeren ook steeds vaker in openbare omgevingen wordt geplaatst, zeker als de hygiëne eisen daar zeer hoog ligt.

Eenvoudige plaatsing

Gietvloeren zijn zeer eenvoudig te plaatsen. Dit heeft te maken met de zelfnivellerende kwaliteiten van de vloer. Hierdoor kunnen ze gewoon op elk vloeroppervlak gegoten worden, zonder dat ze hierna opnieuw geëgaliseerd moeten worden. Hiermee bespaar je een hoop tijd en kosten! Het plaatsen van een tegelvloer is bijvoorbeeld veel complexer. Hierbij moeten de tegels verlijmd worden, moet er gezorgd worden voor een strakke ondergrond en moet er gedacht worden aan het voegwerk. Een gietvloer kan direct op elke plaats gegoten worden, zonder dat hier extra werk voor nodig is.Eenvoudige plaatsing

Slijtvast

Geniet jij iedere dag weer van jouw drukke gezin? Dan weet je waarschijnlijk ook dat jullie vloer altijd veel te verduren krijgt. Er valt regelmatig iets om en de krassen zijn bijna niet meer te tellen. Tenminste dat was het geval totdat jullie een gietvloer aanschaften. Een groot voordeel van een gietvloer is namelijk dat deze slijtvast is. Je ziet vrijwel nooit krassen ontstaan en de kleur blijft jarenlang levensecht. Hierdoor geniet je van een geweldige vloer die tegen een stootje kan.

Kies je voor een lichte gietvloer? Hou er dan wel rekening mee dat je hier alles op zal zien. Van modderige voetafdrukken tot hondenpootjes. Zorg er daarom voor dat iedereen de schoenen uitdoet voordat ze binnenkomen en kies eventueel voor een donkere vloer om dit probleem op te lossen.

Veelzijdig

Een groot voordeel van gietvloeren is dat ze ontzettend veelzijdig zijn. Ze kunnen in zowel industriële- als particuliere omgevingen geplaatst worden. Bovendien zijn ze geschikt voor iedere ruimte binnen de woning. Het is zelfs mogelijk om een gietvloer in de badkamer te plaatsen. Vochtige ruimtes zijn geen enkele probleem!

Doe vandaag nog wooninspiratie op in een kwaliteitswinkel voor gietvloeren en geniet binnenkort van bovenstaande voordelen!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline